Kepame mėsą ant saulės

Išsikepti pietus gamtoje beveik nieko nekainuoja – nesukam sau galvos nei dėl dujų, nei dėl elektros kainų – miškas – laužas – pietūs… Nors, sako, kad kepdami maistą ant laužo skatinam globalinį atšilimą… Ar žinojote, kad net ir lietų pamerktoje Lietuvoje galima išsikepti maistą tiesiog naudojant saulės energiją? Nereikia važiuoti kur nors į Sacharos dykumą, nereikia ir jokių gudrių prietaisų – viską turite jau dabar…

P.S. Tai tikrai nėra pokštas. Tai nėra montažas ar sufabrikavimas. Šis video padarytas šį sekmadienį (liepos 10 dieną), netoli Ignalinos. Jei pamenat sekmadienis buvo saulėtas, bet dangų kartais užgaubdavo ir debesys. Aš ir operatorius, kuris nevalgo net kai kurių gamintojų daktariškos dešros ir šiaip yra išrankus maistui, čepsėjo ir nuo dešrelių, bet ypač gyrė saulėje keptus karbonadus, esam sveiki gyvi, jokių skrandžio sutrikimų nepatyrėm.

Facebook Twitter

Kategorijos: Maistas, Video | Žymos: , , , , , .

4 komentarai

  1. tvarkis:

    Nu čia tai jo… Kaip jums kyla tokiu minčių? Ar kažkur matėt ką panašaus? Gudriai, tik mintis, o ar nekenkia uv spinduliai ir visokie tokie dalykai, nes kažką lyg ir girdėjau tai idomu kaip su mėsa, beje zoliacijos ir kitko galima ir pataupyt, kad nepagalvotu žmonės laužo nekuria sutaupo, o žaliavų ne, nu nebent ne vienam kartui, ir dar šita aparatą kai suklijuoji ar jis susilanksto suklijuotas?

  2. piercas:

    Amerikonai, pažengę arabai turi saulės kepimo sistemas kurios yra iš esmės yra sandarios taros orkaitės su saulės kolektoriais – kainuojančios kelis šimtus USD, bet principas šitas principas naudojamas Nevados hipių, tai iš jų ir kilo. Dėl UV- tai ir pats būni ant saulės visą dieną ir nemiršti, nors kažkur girdėjau, kad kepimas ant saulės yra jau toks teigiamas, nesusikuria jokių konserogenų ar kažko kito, kad jau gali ir beveik ir veganai valgyt :)

  3. Nierka:

    Matot, šiuo atveju dešrelės ( malta mėsa ) ir t.t.. sugaišta ~ 5 val… ir kaip minėjot nekaršta visai diena buvo… manau apie malta mėsą reiktų pamiršti, realiom sąlygom,….kaip manot tarkim, mėsa smulkinta ( kapota peiliu ), kaip ji ? ar iškeptu ?

  4. piercas:

    Tai ten šalia tų dešrelių buvo ir normalūs kiaulės karbonadukai, žiūrėk atidžiai ir pasimatys, ir jie puikiausiai iškepė :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


*