Merkinė – Puvočiai – Marcinkonys

Praėjusį savaitgalį vyko prieššventinis žygelis. Pagrindinė tema/draudimas – visas veiksmas (ėjimas, stovyklos įsirengimas) vyko nenaudojant elektrinių žibintų ar kokių kitokių šviečiančių daiktų (mob. telefonų, ciklopų ir pan.).

Kelionė prasidėjo Merkinėje. Kryptis – pietryčiai – Marcinkonys. Kad būtų smagiau, miške sulaukėme tamsos ir keliavome iki stovyklos vietos. Nakvojome Merkio upės pakrantėje. Sekmadienį pasiekėme Puvočius, kirtome Merkio upę ir miško keliukais bei kvartalinėmis linijomis pasiekėme Marcinkonis.

Įdomiausi ir juokingiausi daiktai naudoti pasišvietimui:

Mano manymu, įdomiausiu ir pradines abejones greitai panaikinusiu šviečiančiu daiktu tapo paprasčiausia žvakė įdėta į stiklainį. Dalis stiklainio buvo pridengta folija, kuri, kaip primityvus „reflektorius“, atspindėjo šviesą į priekį. Rezultatas – tokio šviestuvo visiškai užteko matyti tai kas yra po kojomis ir dar šiek tiek į priekį.

Juokingiausias buvo fakelas, kurio (dėl netinkamai parinkto kuro) skleidžiama šviesa buvo tokia silpna, kad visiems sukėlė daug juoko. Jokios kitos realios naudos nebuvo.

Taip pat buvo naudojamas ir technologinis sprendimas – dujinis šviestuvas.

Visą savaitgalį oras buvo puikus, nelijo. Visi grįžome namo šiek tiek pavargę – tačiau patenkinti :)

Keletas akimirkų:

IMG_20151220_081849

11

Facebook Twitter

Kategorijos: Kelionės.

1 komentaras

  1. Agne:

    Visada svajojau taip praleisti laika :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


*