Pasidaryk pats: Whoopie slings

Jau anksčiau esame patalpinę video reportažą apie „whoopie-slings“ (WS). Jei jo nematėte, galite pažiūrėti čia.

Taigi, kaip buvo minėta reportaže, WS gali būti gaminamos iš sutankinto polietileno virvelių (Amsteel, Dynema ir pan.). Jau pagamintos WS užsienio parduotuvėse kainuoja nemažai. Tačiau, turint noro, šiek tiek laiko ir minimalius įrankius WS nesunkiai galima pasidaryti patiems.

Jei nenorite siųstis virvutės iš užsienio parduotuvių, galite kreiptis į Lietuvių įmonę „Duguva“. Ji užsiima įvairių virvių gamyba. Aš pats užsakiau būtent iš ten. 100% Dyneema, kaina daug mažesnė nei užsienio parduotuvėse. Kokybė – pakankama. Pirmas įspūdis paėmus atsiųstą virvelę į rankas – kažkokia vaškuota :) Vėliau išsiaiškinau, kad mano turėta virvelė buvo impregnuota. Gali būti ir neimpregnuotų, tuomet jos gali atrodyti truputį kitaip. Pati Dyneema, neskęsta vandenyje, jo neįgeria, atspari UV spinduliams. Svarbiausios ir hamako kabinimui reikalingiausios savybės: lengva, atlaiko didelį svorį, NESITAMPO.

WS Gamyba:

Mums reikės:

  • Virvės ~7 metrų
  • Peilio
  • Matavimo ruletės
  • Žymeklio
  • Įrankio skirto virvelės pervėrimui per save, straipsnyje jį vadinsime tiesiog „įrankiu“

Pastarąjį aš pasigaminau iš paprasto 1.5 m2 storio laido. Taip pat galima naudoti gitaros stygą arba troselį (pvz., dviračio pavarų ar stabdžių). Naudojant troselį reiktų nuvynioti keletą gijų – bus paprasčiau.

Pradedame darbą

1. Daliname turimą virvę dvi lygias dalis. Gaminsime 2 vnt. WS

2. Naudodami ruletę ir žymeklį padedame žymas ties 13 bei 30 cm.

3. Kiaurai perkišame sulenktą įrankį ties 30 cm. žyma.

4. Imame trumpąjį virvelės galą ir naudodami įrankį perveriame virvelę per pačią save. Ištraukiame tiek, kad būtų matoma 13 cm. žymė.

5. Imame įrankį ir kiaurai perkišame ties 13 cm. žyma.

6. Imame ilgąjį virvės galą ir naudodami įrankį, dar kartą perveriame virvę per pačią save. Pakankamai patraukus viskas turėtų atrodyti taip:

7. Viena ranka imame už kilpos, kita už ilgojo galo ir raukiame, kol abu pervėrimai susijungs. Gauname kilpą, kurios tvirtumu abejoti nereikia. Jokių mazgų! Dabar šiek tiek sudėtingesnė dalis, paslėpti likusį virvės galiuką.

8. Likęs galiukas bus ~13 cm ilgio. Imame įrankį ir veriame jį keliais cm. žemiau nei siekia trumpasis likęs galiukas. Tik šį kartą nereikia verti kiaurai, reikia visą turimą virvę „sumauti“ ant įrankio, štai taip:

Kaip matote, įrankio galas išlenda kaip galima arčiau anksčiau padarytos kilpos.

9. Imame trumpąjį galiuką ir naudodami įrankį pertraukiame per virvelės vidų. Iš pradžių tai gali atrodyti sudėtinga, tačiau „ledams pajudėjus“ viskas eisis lengviau.

10. Viena ranka imame už kilpos, kita lengvai spaudžiant tiesiog perbraukiame, kad susigrūdusi virvė išsilygintų. Viskas atrodys taip:

Matote, virvelės galas yra paslėptas jos pačios viduje. Kartojame tą patį su antrąja virve. Įpusėjus darbus, turime dvi virves su fiksuotomis kilpomis galuose. Toliau, panašiu principu gaminsime reguliuojamą dalį.

11. Dedame žymą ties 30 cm.

12. Patraukiame virvę pirmyn ir dar kartą žymime ties 30 cm.

13. Imame įrankį ir sumauname visus tuos 30 cm. ant jo. Nuo vienos žymos link kitos, būtent taip kaip parodyta, ne atvirkščiai.

14. Imame ilgąjį virvės galą ir naudodami įrankį perveriame jį per virvelės vidų. Ištraukus atrodys taip:

Viršutinė, didesnė kilpa yra reguliuojama WS dalis, mažesnė kilpa – fiksuota.

15. Liko nedaug, tik sutvarkyti likusį galą. Imame virvelės galą lenkiame, kad išeitų ~ 10 cm (galima ir mažiau) kilputė, veriame įrankį ir sumauname virvelę iki sulenkimo. Maždaug taip:

16. Naudodami įrankį perveriame likusį galiuką per virvelės vidų, t.y. paslepiame galą pačioje virvelėje. Paslėptas galas:

17. Kartojame tą patį su antrąja virvele.

Sveikiname! Jūs ką tik pasigaminote Whoopie-Slings!

Kam ir kaip naudojama WS galite peržiūrėti straipsnio pradžioje minėtame video.

Facebook Twitter

Kategorijos: Pasidaryk pats | Žymos: , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


*