Ugnis su didinamuoju stiklu

Uždegame ugnį naudojant didinamąjį stiklą (lupa) bei saulės energijos pagalbą, tai tikrai nėra sudėtinga – tiesiog reikia šiek tiek pasiruošti prieš pradedant.

Facebook Twitter

Kategorijos: Bushcraft, Įrankiai, Ugnis, Video | Žymos: , , , , , .

4 komentarai

  1. Gal bandėte, koks didinamojo stiklo parametras svarbesnis, norint sėkmingai įkurti laužą: ar linzės skersmuo ar didinimo skaičius?
    Nes pats gamtoje tyrimams naudoju 20-30 kartų didinančią lupą, tačiau jos linzė yra labai maža, spėčiau kad užtektu ir vos kelis kart didinančios lupos, su didele linzę tam geriau?

  2. Marius:

    Abu parametrai svarbūs. Kuo didesnis skersmuo, tuo iš didesnio ploto surenkama Saulės energija (tuo pačiu daugiau energijos ir atiduodama), kuo didesnis didinimo skaičius, tuo mažesniame taške visą tą energiją galima sukoncentruoti. Aišku, didelės linzės sveria daug, todėl vertėtų orientuotis į didesnio didinimo skaičiaus linzes. Daugiau informacijos anglų kalba rasite čia: http://www.usscod.org/solar.pdf

  3. Ačiū už informacijos šaltinį. Reiks pabandyti ateinančiu sezonu pabandyti su savo turimu darbiniu didinimo stiklu, bet įtariu, jog bus lęšis per mažas ir truks saulės energijos užkūrimui.

  4. Vaikystėj taip viską degindavom, labai smagu :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


*