Mėsa kepta lapuose

Jei jau atsidurtumėte tikroje išgyvenimo situacijoje, būtų nedovanotina kepti ribotą kiekį mėsos tiesiai ant laužo ją suskrudinant, prarandant didelę dalį riebalų ar kitų maistingų medžiagų ir tenkinantis stipriai sumažėjusia porcija ir kalorijų kiekiu. Antra priežastis, kodėl norėjome pasidalinti šiuo reportažu – kulinarinė įvairovė. Kepant dešreles ar kitokią mėsą, jei ją perkepsit, tai bet koks patiekalas taps sausokas. Kepdami lapuose išsaugosite daugiau vertingų medžiagų ir patirsite naujų skonio atradimų. Žinoma, Lietuva tai ne džiunglių kraštas ir čia nerasit bambukų, palmių ar bananų, kuriuos galėtumėt pritaikyti mėsos paruošimui, bet net ir pas mus yra iš ko rinktis…

Facebook Twitter

Kategorijos: Bushcraft, Gamtos gėrybės, Maistas | Žymos: , , .

3 komentarai

  1. Nierka:

    Mdaaa… mėsa lapuose, mėsa molyje, mėsa šlapiam laikraštyje…

    • Povilas:

      Dėl jūsų pačių sveikatos siūlau per daug neišdykauti su tokiais dalykais kaip mėsa (žuvis) ir tt.. laikraštyje ar vandens virimas plastikiniame butelyje. Laikraštis tai ne tik popierius bet ir dažai kurie yra kenksmingi ir tikrai įsigeria į maistą. Bet aišku jei nieko nėra tai ką padarysi…

      • Ignas:

        Lapai tikrai nekenkia, neimk į galvą, chorofilas nieko nekenkia. o šiaip manau, kad Nierka turėjo omeny sarkazmą :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


*