Waltzing Matilda

Daugelis esat girdėję vieno ar kito atlikėjo atliekamą dainą „Waltzing Matilda“, kuri yra vadinama neoficialiuoju Australijos himnu (teisybės dėlei kažkada ši daina net buvo pasiūlyta kaip vienas iš galimų Australijos himno variantų referendume, bet nelaimėjo). Bet kuriuo atveju šią dainą australai naudoja Olimpiados uždarymui, oficialioms ir mažiau oficialioms progoms (gal panašiai kaip mes kokius „Ant kalno mūrus“).


 

O kiekvienas daugiau mažiau Australijos (Kylie Minogue tame tarpe), ir ne tik, atlikėjas ją yra perdainavęs. Gal tik amerikonas Tom Waits, vėliau škotas Rod Steward jau remdamasis Waits, paėmė kitą muzikos tempą ir suklijavo savo kiek kitokios prasmės žodžius (kaip visada su ta pop kultūra…). Daugeliui, kas nebandė originalios dainos žodžių išsiversti, gali pagalvoti, kad daina apie laimingą ar mažiau pasisekusią meilę kokiai nors gražuolei vardu Matilda, su kuria tenka suktis Vienos valso sukūryje, bet tie kas bandė klausytis šios dainos įdėmiai ar vertėsi tekstą žino, kad originaliai ši daina yra beveik bushcrafterių himnas. Na gerai, dar australiškosios nepriklausomybės siekimo, respublikonizmo apraiška.
Matilda – originaliame dainos tekste yra keliautojo krepšys, toks kokį daug maž parodė Justas – antklodė į kurią sudėtas visas keliautojo turtas. Keliautojas nesisuka su Matilda valso žingsneliu, o tiesiog keliauja ir stovyklauja prie vandens telinio, verdasi arbatėlę savo bushcraftiniame arbatinuke. O vėliau bando pramisti pavogta avieną ir tragiškai baigia savo gyvenimą… Taigi „Waltzing Matilda“ yra matyt populiariausia bushcraftinimo daina pasaulyje…

Facebook Twitter

Kategorijos: Humoras | Žymos: , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


*