Vytinta – rūkyta kiauliena

Jei kokiam savaitgaliui suvažiavo didelė kompanija stovyklautojų ir suvežtos žalios mėsos tikrai nepavyks išsaugoti šaldytuve ar kur rūsyje kelioms dienoms, galima ir iš kiaulienos pagaminti savotišką vytintą – rūkytą „jerką“. Būtina tam sąlyga – turėtumėt imti gan šviežią ir iš patikimo šaltinio (prekybos centro, patikrinto ūkininko) pirktą kiaulieną (ekspermentuodami su turguje, neaiškios kilmės kiauliena, galit pasigauti kokią tricheneliozę). Viska ko reikia, tai kiaulieną „padžiauti“ kur nors netoli laužo, dūmų „kelyje“ ir neskubėti – laikykite kiaulieną kad ir visą dieną. Plačiau reportaže:

Facebook Twitter

Kategorijos: Bushcraft, Maistas | Žymos: , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


*