Šaukštas bei kuprinė žygiui

Dar keltą konkursantų sudalyvavusių mūsų kalėdiniame konkurse, tai Regidijus Ružinskas bei Vidmantas Sakalas. Regidijus paruošė reportažą kaip jis drožinėja šaukštą. O Vidmantas paruošė prezentaciją apie kuprinę žygiui (stipriai patempta redaktoriaus iki skaitomo lygio).

Reportažas apie šaukšą:

Straipsnis apie kuprinę:

KUPRINĖ ŽYGIUI, PAGRINDINIAI PRINCIPAI:

1. Kuprinė tūris

Paprastai kuprinės vidaus tūris (dydis kiek litrų galime sutalpinti kuprinės viduje) neturėtų viršyti svorio kiek pats žmogus sveria. Taigi atsižvelgiant į tai žygiams ar  praktiškiausia kuprinė yra 60-80 litrų talpos.

2. Kas įeina į kuprinę

Į kuprinę dedami patys svarbiausi daiktai kurių jums reikės žygyje. Tai pat reiktų pasirūpinti ir vandens atsargomis, kuprinėje turėti gertuvę arba „camelback“ vandens talpą kuprinės nugarėlėje. Tai pat reikia nepamiršti ir ugnies įžiebimo priemonių tai – titnagas, ugnies skeltuvas, degtukai, žiebtuvėlis.

3. Kuprinės išorė

Didžioji dalis kuprinių turi tvirtinimo diržus kuprinės išorėje. Dažniausiai šie tvirtinimo diržai būna apačioje (prie dugno) ir viršuje, taip pat būna ir kuprinės šonuose bei priekyje. Kitos kuprinės neturi išorėje tvirtinamųjų diržų. Vieni pasisako už diržus, kiti prieš. Didžiausia priežastis pasisakyti prieš diržus tai keliaujant sudėtinga, turinčia daug trukdžių praėjimui teritorija, kur už krūmų ar šakų, akmenų gali kliūti išorėje prikabinti daiktai. Dažniausiai kuprinės išorėje yra dedamas minkštas kilimėlis miegui, tai pat palapinė arba miegmaišis.

4. Kuprinės sureguliavimas

Kuprinė yra dedama ant pečių petnešomis toliau yra segamas juosmens diržas laikantis kuprinę bei paskirstantis apkrovą. Petnešos – jos turi būti suveržtos, bet ne per daug, kad nespaustų pečių, apatinis juosmens diržas turi būti labiau užveržtas per klubus tam, kad prilaikytų kuprinę ir sumažintų krūvį pečiuose.

Ką galima pasidaryti radus miške:

Jei keliaujate miškais retai, bet pasitaiko, kad žmonės randa stirnino ragų, kas mėgsta kruopštų darbą gali iš jų pasidaryti stalo įrankius.

Bus tęsinys, liko trys dalyviai…

 

Facebook Twitter

Kategorijos: Kuprinė, Pasidaryk pats, Pranešimai | Žymos: .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


*