Dersu Uzala

Dersu Uzala (1975)

144 min  –  Nuotykių | Drama
IMDB: Įvertinimas 8.2/10 (8,978 balsų)

Tai nuostabus tarybų sąjungos bei japonų bendros kūrybos filmas. Tai garsaus nominuoto oskarui bei pelniusiam daugybę kitų aukščiausių kino apdovanojimų Japonijos režisieriaus Akira Kurosawa darbas. Filmas pastatytas pagal tikrus įvykius, pagal Vladimir Klavdiyevich Arsenyev dienoraštį.

1902 m. Carinės Rusijos kariuomenė išsiruošia į ekspediciją kuriai vadovauja Kapitonas Vladimiras Arsenievas. Ekspedicijos tikslas ištirti Sibirą ir sudaryti topografinius žemėlapius. Netrukus Kapitonas susidraugauja su Goldi (Nanai) tautybės medžiotoju Dersu Uzala ir paprašo jo padėti tyrinėtojams nukakti per gūdų mišką iki Chankos ežero. Kelionėje, Arsenievas atranda, kad Dersu Uzala yra ne tik įspūdingas pėdsekys ir gamtos žinovas bet ir nuoširdžią sielą turintis vyras, ir jie tampa artimais draugais. Kai jo paskyrimo laikotarpis baigiasi, Dersu Uzala atsisveikina su Arsenievu. 1907 m. kapitonas Arsenievas paskiriamas kitai Sibiro ekspedicijai. Ir visiško sutapimo dėka jis susitinka Dersu Uzala miške, vienišas medžiotojas vėl prisijungia prie jo komandos. Tačiau jis yra vyresnis ir turi problemų su savo akimis. Vėliau kapitonas Arsenievas kviečia Dersu Uzala gyventi su savo šeima mieste. Bet medžiotojui praleidusiam visą gyvenimą miške nepavyksta prisitaikyti prie miesto gyvenimo būdo ir jis nusprendžia grįžti į mišką.

Facebook Twitter

Kategorijos: Filmai | Žymos: , , , , , , .

1 komentaras

  1. Geras filmas, tikra klasika. Vien ko verta tikrai vaidyba, neprikišta specialiųjų efektų, kaip būna šiuolaikiniuose filmuose. Kuriuose dažnai ir trūksta to paprasto natūralumo ir minimalumo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


*