bushcraft.lt

Menas išgyventi gamtoje
Dabar yra 2026 Spa 11 12:15

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 113 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Laikrodžiai
StandartinėParašytas: 2011 Gru 31 12:34 
Atsijungęs
Šviežias

Pirmas mano bushcraftinis laikrodis buvo CASIO DW-8300 Illuminator. Pirkau 1998 bet prieš metus 2010, jis "užsilenkė". Tam, tiesa, padėjo baterijos keitimas. Turbūt, nesandariai, buvo prisuktas dangtelis ir laikrodis ... prigėrė :(.
Nors šiaip laikrodžio konstrukcija rodė, kad ji tikrai "neužmušamas"\
Prikabintas failas:
1755.jpg
1755.jpg [ 5.39 KiB | Peržiūrėta 9561 kartus(ų) ]

Sekantis buvo SUUNTO T6 http://www.sport-tiedje.at/resources/bilder/suunto/suunto_t6_detail.jpg. Tai daugiau sportinis, nei bushcraft'inis. Naudojant priedus, jis renka visą informaciją apie organizmą, greitį, atstumus ir t.t., kurią vėliau laidu galima perkelti į PC ir nagrinėti visais aspektais. Geras daiktas, tam , kad prisiversti pasportuoti. Dėja, baterijas reikia keisti, kas 3-5 mėnesius.

Trečias ir šiuo metu naudojamas yra SUUNTO Core http://www.suunto.com/global/en/products/Outdoor_Sports_Instruments/suunto-core/Suunto-Core-Black-Yellow. Nieko blogo negaliu pasakyti, išskyrus, tai, kad stiklas visdėlto nėra toks kietas, kaip ant CASIO ar T6, yra jau šiek tiek įbrėžimų, ir baterija, kaip, ir kitiems SUUNTO, reikia keisti, kas 10-12 mėnesių. Mano manymu, tai yra per dažnai, tačiau papildomos laikrodžio funkcijos yra reiklios energijai.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Gru 31 15:57 
Atsijungęs
Šviežias

vyccka rašė:

Aš ir turiu tokį, (vasara bus trys metai) tik pas mane nėra laiko autotikslinimo. Pirkau per pažintis tai patarė, kad jis tik trukdo, kažką dėl laiko juostų sake, jau nepamenu :) . Laiko tikslumas tikrai geras, per metus daugiau kaip min. tikrai nenugrybauja. Stikliukas irgi ok, apyranke neapsitrynus, keli smulkūs įbrėžimai tik matos. Korpusas šiek tiek apsitrynęs.
O šiaip pritariu Tautvydui, aprašymas tikslus. Aš mokėjau beveik 1000 lt.

Laiko autotikslinimą kaip trūkumą galima įvardinti tik dėl to, kad papildomai naudojama energija. O su laiko juostom jokiu problemų nėra. Tam, kad normaliai nusistatinėtų laikrodyje užtenka nurodyti koordinates laipsniais. Lietuvos koordinates 54N;25E.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Gru 31 17:06 
Atsijungęs
Buškrafto ekspertas
Vartotojo avataras

Evka777 rašė:
Trečias ir šiuo metu naudojamas yra SUUNTO Core http://www.suunto.com/global/en/products/Outdoor_Sports_Instruments/suunto-core/Suunto-Core-Black-Yellow. Nieko blogo negaliu pasakyti, išskyrus, tai, kad stiklas visdėlto nėra toks kietas, kaip ant CASIO ar T6, yra jau šiek tiek įbrėžimų, ir baterija, kaip, ir kitiems SUUNTO, reikia keisti, kas 10-12 mėnesių. Mano manymu, tai yra per dažnai, tačiau papildomos laikrodžio funkcijos yra reiklios energijai.

As nusipirkau SUUNTO Core all black... kolkas ispudziai tik geri... :) Panaudojus daugiau parasysiu atsiliepima :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Gru 31 19:49 
Atsijungęs
Išgyvenimo gamtoje ekspertas
Vartotojo avataras

Turiu Casio MQ24/7BL . Patogus, pigus ir super tikslus. Paklaida pie 1s į pusmetį. Atsparumas vandeniui 30m( tai ne gylis, kaip aš galvojau, Justo dėka pasitaisau) mineralinis kristalų stikliukas. Sukomplektavus su odiniu apyrankės praplatinimu kuris taip pat turi odinę apsaugėlę stikliukui, 2 metų gamintojo garantija, super daiktas. Žinoma tai mano asmeninė nuomonė.
Paveikslėlis

Kaina apie 20-25£/80-90Lt

Taip pat neužmušami šie laikrodukai Casio F-91W-1YER . Laikmatis, apšvietimas, atsparumas vandeniui 30m.
Paveikslėlis

Apie šį modelį girdėjau ypač gerų atsiliepimų. Lūžta apyrankės, išsenka elementai, bet laikrodis neužmušamas, tikslus. Vienas naras pasakojo kad buvo su tokiu pasinėręs daug giliau nei 30m ir viskas tvarkoje. Nešioja ilgiau nei 5 metus ir viskas tvarkoje.

Kaina apie 8£-25Lt

Abiejų modelių kainos ir kokybės santykis ypač aukštas. Vos ne reklamą pavariau :clap:

Paskutinį kartą redagavo stafass 2011 Gru 31 21:36. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Gru 31 20:28 
Atsijungęs
Vyr. diskusijų administratorius
Vartotojo avataras

stafass rašė:
.....Atsparus vandeniui iki 30m..... 30m atsparumas vandeniui......

Tu tuom tikras, kad 30 metrų, aš tai užtikrintas, kad ne :) tai ne 30 metrų, o tam tikra klasifikacija "30m" nebijo lietaus, maximum aptaškymų plaunant rankas. Netinka maudytis ir nardyti.
Angliška citata:
Water Resistant or 30 m. Suitable for everyday use. Splash/rain resistant. NOT suitable for swimming, snorkelling, water related work and fishing. NOT suitable for diving.

Plačiau apie atsparumą galimą paskaityti:
http://en.wikipedia.org/wiki/Water_Resistant_mark

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Gru 31 21:33 
Atsijungęs
Išgyvenimo gamtoje ekspertas
Vartotojo avataras

Mano klaida. Tačiau tai kad su tokiu laikrodžiu žmogus nardė ir buvo pasinėręs giliau, nei paprastai sugebėtum be įrangos, tai faktas. Aš pats asmeniškai su savuoju (pirmoje nuotraukoje) išnardžiau baseiną 3-4 metrų gylyje, plaukiojau, buvau pirtyje, lietus, sniegas, dušas. Nepastebėjau nei lašelio kondensato po stikliuku.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Gru 31 22:37 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

stafass rašė:
Mano klaida. Tačiau tai kad su tokiu laikrodžiu žmogus nardė ir buvo pasinėręs giliau, nei paprastai sugebėtum be įrangos, tai faktas. Aš pats asmeniškai su savuoju (pirmoje nuotraukoje) išnardžiau baseiną 3-4 metrų gylyje, plaukiojau, buvau pirtyje, lietus, sniegas, dušas. Nepastebėjau nei lašelio kondensato po stikliuku.

Na žinoma gerai surinktas water resistant turi tokius iššūkius išlaikyti, bet nepastoviai :)

p.s.

Ką jūs manote apie TIMEX EXPEDITION laikrodžių seriją, bent amerikonai tikrai giria, ir sako kad už tokią kainą tikrai rimtas laikrodis...
Tą patį sako apie CASIO FORESTER.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012 Sau 03 18:28 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Gustavai, per tavo reportažėlį "kaip švęsti naujus metus" mačiau, kad turi kažką ant rankos? kas tai?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012 Sau 04 02:33 
Atsijungęs
Buškrafto ekspertas
Vartotojo avataras

Nusipirkau Casio PRG-40, esu labai patenkintas. Minėjau pirmame komentare, o nusipirkau Klaipėdoje.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012 Sau 04 13:31 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Gustavas rašė:
Nusipirkau Casio PRG-40, esu labai patenkintas. Minėjau pirmame komentare, o nusipirkau Klaipėdoje.

Nepaminėjai kokia jo kaina :)

red.Soriukas, pasirodo šioje temoje jau esi paminėjęs kainą :)

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 113 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: