bushcraft.lt

Menas išgyventi gamtoje
Dabar yra 2022 Gru 07 06:53

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 7 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Dziovinta "desra"
StandartinėParašytas: 2015 Geg 25 13:24 
Atsijungęs
Bušmenas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2013 Sau 23 09:24
Pranešimai: 1650
Labai senas reikalas. Anksciau atsimenu kiaulienos ar jautienos kumpius vytindavo tevas. Poto atsirado ir parduotuvese. Poto ir pjaustytas reikalas atsirado.

As kazkadaise ant durniaus pabandziau desra supjaustyti ir dziovintis. Tada tiesiog supjausciau ir isdeliojau ant virtuvinio ranksluoscio, reikedavo vartyti, keisti ranksluoti (nes sugerdavo riebalus), ir visa tai uztrukdavo minimum pora savaiciu. Zodziu sita reikala supaprastinus galima dziovinti dziovykleje. Keleta kartu jau esu ta dares, si karta ir aprasysiu :)

Viskas labai paprasta, reikia nusipirkti "desros". Nesvarbu rukyta, ar vytinta, vistiek ji nebuna nei rukyta nei vytinta, o ir mesos skonio as ten nei kiek nejauciu. Bet i kelione, toks daiktas kaip uzkanda visai neblogai.

Desra supjaustoma ir dziovinama ant ranksluoscio arba dziovykleje. Dziovinti reikia kol isbega riebalai ir desra tampa kieta, traski (parodysiu foto kai maniske isdzius). Visi riebalai nesibega, isdziovinus desra netampa sausa, biskis riebaliuko lieka ant pavirsaus, bet kudymas buna kietas, traskus. Liuks dalykas kaip uzkanda, skonis tikrai neblogas, kai kelinta savaite kelioneje minti kosemis, tai labai paivairina gyvenima.

Svarbiausias dalykas, kad kai ji isdziuva jos labai mizernai lieka, ji buna labai skani ir buna labai svarbu jos nesuvalgyti tiesiog dziovinant arba jau issidziovinus per pirmas 10 minuciu :)

I sita dziovykle uzkroviau apie 750g desros. Bus matyt kiek svorio liks isdziuvus, manau kokie 300g.

Sviestinis popierius papuole i nuotrauka netycia. Jis bus skirtas konservo dziovinimui :) Tik pamirsau koncerva nusipirkt.


Prikabinti failai:
_DSC3931.JPG
_DSC3931.JPG [ 5.03 MiB | Peržiūrėta 6186 kartus(ų) ]
_DSC3932.JPG
_DSC3932.JPG [ 5.43 MiB | Peržiūrėta 6186 kartus(ų) ]
_DSC3933.JPG
_DSC3933.JPG [ 6.38 MiB | Peržiūrėta 6186 kartus(ų) ]

_________________
NESPAUSTI
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dziovinta "desra"
StandartinėParašytas: 2015 Geg 25 14:16 
Atsijungęs
Išgyvenimo gamtoje ekspertas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011 Rgs 25 07:22
Pranešimai: 774
Miestas: Emerald Island
argi ne paprasčiau pačiam pasimagaminti namuose dešrų? juk, begaminant - pagal savo skonį reguliuoji rebesnės mėsos kiekį ir visokius prieskonius. beto būna tikras reikalas, o ne daiktas skoniu kažkiek panašus į dešrą.

_________________
Si vis pacem, para bellum


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dziovinta "desra"
StandartinėParašytas: 2015 Geg 25 14:44 
Atsijungęs
Bušmenas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2013 Sau 23 09:24
Pranešimai: 1650
Viskas remiasi i laika ir pinigus. Siuo atveju neturiu nei laiko desrom daryti, nei pinigu normaliom desrom pirkti. Galima ir gryna mesa sudyti, barstyti prieskoniais ir dziovinti, ir nebutinai dziovykleje. As norejau parodyti viena paprasciausiu, greiciausiu budu.

_________________
NESPAUSTI


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dziovinta "desra"
StandartinėParašytas: 2015 Geg 25 16:43 
Atsijungęs
Buškrafteris
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2014 Gru 17 13:59
Pranešimai: 54
Miestas: Nemuno Neries santaka
Dešrų neperkame ir nevalgome. Ko ten tik neprideda.
Ar ne geriau vytinti gryna jautienos ar kiaulienos kūdą pasūdyta kumpi papjaustyta juostelėmis.
Jokie riebalai vytinant nebėga ir valgai gryna mėsą.
Laiko truks kiek ilgiau, kol suvys.
Mėsa geriau kabinti, o ne kloti ant servetėlių ar šluosčių.
Jūsų teisė rinktis :chores-chopwood:

_________________
Raginu
rašyti
lietuviškai


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dziovinta "desra"
StandartinėParašytas: 2015 Bir 02 09:34 
Atsijungęs
Bušmenas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2013 Sau 23 09:24
Pranešimai: 1650
Dziuvo gan ilgai, apie 30-40 valandu.
Dziovinau ant tuoletinaus popieriaus, kad riebalus sugertu. Nuo 750g gavosi 470g.
Tik isdziuvus buvo geresnio skonio, nei pastovejus.

Nelabai efektyvu ziurint i svori ir kalorijas, bet kaip uzkanda neblogai.

_________________
NESPAUSTI


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dziovinta "desra"
StandartinėParašytas: 2016 Kov 08 20:12 
Atsijungęs
Bušmenas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2013 Sau 23 09:24
Pranešimai: 1650
3kg mesos pavirto ir 1.2kg

Jautienos ispjova supjaustom riekelem mazdaug 1cm storio, marinuojam. Nusausinam i skudura arba virtuvines serveteles popierines ir kabinam orkaiteje ant groteliu. Ant 50-60laipsniu laikome sukabintas apie 4-6 valandas, orkaites duris siek tiek pravertos. Tada dar apie 20-30 valandu dziovinam su vejeliu arba sausoje vietoje. Tada viska pazeriam kubeliais ir dadziovinam iki galo sausoje vietoje arba toje pacioje orkaiteje ant mazos temepraturos ir su vejeliu. (nuotraukuose dar nedadziovinta).


Prikabinti failai:
DSC_0471.JPG
DSC_0471.JPG [ 4.91 MiB | Peržiūrėta 5792 kartus(ų) ]
DSC_0469.JPG
DSC_0469.JPG [ 4.75 MiB | Peržiūrėta 5792 kartus(ų) ]

_________________
NESPAUSTI
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dziovinta "desra"
StandartinėParašytas: 2022 Bal 08 13:21 
Atsijungęs
Bušmenas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011 Rgs 07 12:49
Pranešimai: 1844
Miestas: Kaunas
Keistas tu spameris, tai baidarių nuomotojus, tai elektronikos pardavėjus reklamuoji ir myki dešrą pamatęs... :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 7 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007