Justas rašė:
Pagal proporciją to gyvūno smegenų tūrio turi pakakti to gyvūno kailio rauginimui. Neturint smegenų ar dėl kitų priežasčių galima nusipirkti kiaulės galvą, arba naudoti kiaušinius(trynius) rauginimui. Procesas iš esmės paprastas, bet fiziškai sunkus ir reikalauja kantrybės bei kruopštaus darbo, ir šiek tiek savo pasigamintų instrumentų, nes pirkti ta tema nieko nėra. Youtūbe yra daugybė instrukcinės medžiagos ta tema. Trumpai apie darbų eigą:
1. pašalinti visus mėsos ir riebalų likučius kartu su epidermiu nuo kailio vidinės pusės. Tą galima daryti kailį prikabinus jau ant rėmo ir ne ant rėmo kaip kam patinka. Bet vėlgi vėliau reikės kailį nusikabinti ir vėl išsikabinti.
2. Rauginimas. rauginam smegenų tirpale.
3. Plaušo ištampymas, tai reiškia arba kabinam ant rėmo ir su buku pagalius minkom kailį, arba dviese tampot viena puse ir kita puse, ir taip 100-200 kartų

kol suminkštėja oda.
4. Rūkom, nes turim užfiksuoti kailio būsena ir panaikinti atminį. Kitaip sušlapęs vėl pasidarys kietas.
Tai vadinasi ne kailio raugimas, o tiesiog impregnavimas... medžiagomis esančiomis smegenyse. Kai raugi reikia į kibirą supilti pelenų, vandens ir įmetus odą palaikyt savaitę, kad užrūktų ir nuslinktų kailis. Žiauriai smirda... daugiabutyje nelabai padarysi
Dėl 4 punkto:
Užfiksuoti kailio būsena ir panaikinti atminį daromas 3 punktas, o rūkoma tam, kad tas "žalias" produktas pavadinkim taip... išsilaikytų ilgą laiką, nesmirdėtų ir sudrėkęs nepradėtų pelyti ir pan.
Ps. triušio kailis palyginti su kitų gyvūnų yra plonas, reikia visus trynimus, apdirbimus daryti atsargiai, kad skylių nebūtų.