Galiu pasakyti savo gamtos racioną, na pradėsiu nuo vabzdžių.
Vabzdžiuose yra daugiau baltymų nei, kai kurioje mėsoje. Taip pat juose gausu magnio, geležies ir įvairių svarbių mikroelementų pvz.: vitaminų c,d. Skruzdes valgau gyvas, skonis kaip citrinos
beje jose gausu vitamino c. Neužmirškime ir jų kiaušinėlių, jie dar ir maistingesni. Žiogus rūkinu(vytinu), arba kepu kaip kokį šašlyką, maždaug 15min. priklauso nuo ugnies ir žarijų. Na jei esate labai alkani, kokioje kelionėje, galite pasiieškoti vabalų lervų po nuvirtusiu medžių žieve(būna ir stovinčiuose). Na ši delikatesą suvalgyti nėra lengva, silpnų nervų žmogus manau nesuvalgytų to. Na vasarą galima mėgautis vabzdžiais tiesiog einant, tai uodai ir akliai. Atkeršykite jiems, nes jie ėda jus;) musių valgyti nepatariu. Dar galima valgyti laumžirgius, drugelius. Ir štai mano vienas iš mėgstamiausių tai - vapsvų lizdas, kai randu jį tiesiog užkuriu visą lizdą ir po to išsirenku apskrudusias vapsvas ir jų lervutes.
Na o dabar šiek tiek apie varliagyvius. Lietuvoje valgomos 3 varlių rūšys tai - didžioji kūdrinė varlė, ežerinė varlė, ir mažoji kūdrinė varlė. Jas tiesiog nulupkite, paverkite ant pagaliuko ir kepkite ant laužo atviros ugnies, tik neperkepkite ,nes mėsa bus nesultinga ir ne tokia skani.
MOLIUSKAI
Štai keletas rūšių moliuskų, kuriuos galite išvirti arba iškepti. Vynuoginė sraigė - tai tikriausiai visiems žinomas
gyvis. Daugelis ją verda, o kai kurie kepa. Aš naudojuosi abiejais variantais ir manau, kad tai yra lengvai
randamas ir skanus grobis gamtoje, valgoma tik taip vadinama kojele.
DIDŽIOJI BEDANTĖ (Geldelė) - ji randama ežeruose bei upėse. Šiuos moliuskus dažniausiai kepu laužo žarijose apie 20-30 min. Valgoma tik gyvio koja. Beje nevalgykite ežero gėrybių šalia miesto, įvairių gamyklų, nes galite užsikrėsti. Žodžiu kuo toliau nuo civilizacijos tuo sveikiau.
VĖŽIAGYVIAI
Valgau tik rainuotuosius vėžius,nes jis ne vietinė rūšis,taip pat juos galima valgyti ištisus metus.Beto vėžiai man yra vienas iš skaniausių gamtos gėrybių.
Ropliai
roplius valgau retai.Dažniausiai vikrujį driežą.