bushcraft.lt
http://www.bushcraft.lt/forumas/

Džiovinta vištos krūtinėlė
http://www.bushcraft.lt/forumas/viewtopic.php?f=6&t=2299
Puslapis 23

Autorius:  Kykas [ 2015 Bir 05 13:41 ]
Pranešimo tema:  Re: Džiovinta vištos krūtinėlė

Ten pas kultūristų forume tu radai apie skystą kiaušinio baltymą ;)
Galima maišeliais nusipirkti kiaušinio baltymo atskirto nuo trynio.
Patogu ryte kiaušinienėms, jei privengiama cholesterolio ir riebalų.
Aš neperku tokio reikalo- pigiau nesigauna, o trynius vistiek šuo suvalgo ;)

Lietuvoj truputį dar bėda su tokiais visokiais reikalais, kažkas kažkur kažką gamina, bet prekiauja tik urmu "B to B".
Gi kažkas gamina sublimuotus produktus, pieno miltus, kiašinių miltus- parduotuvėse nėr...

O sportininkai stengiasi teisingai maitintis, tai jiems buvo nebuvo tokie produktai.
Iš papidų baltymų greitam papildymui naudoja pieno išrūgų baltymus (concentratas, izoliatas, hidroizoliatas).
Lėto įsisavinimo Caseinas (šitą ir pakaitint galima- tarkim naudot blynams kept).
Yra ir visokių gatavų mišinių blynams ar pyragėliams kepti.

Jei reikia naudoja konkrečias amino rūgštis arba jų mixus.
Šiaip gana platus papildų pasirinkimas tam sporte, tik nelabai pigu ;)

Autorius:  Gabrielius [ 2017 Bal 20 06:38 ]
Pranešimo tema:  Re: Džiovinta vištos krūtinėlė

Atskiros temos neradau... čia brūkštelsiu :)

Gal kas gaminasi namuose sausą dehidratuotą maistą ir turi kokių nors receptų ar patarimų ką su kuo maišyti (jau sudžiovinus) pvz., virtą dehidratuotą mėsą su užpilamu kuskusu, bulvių koše ir pan. kokių daržovių dedate ir kokiomis proporcijomis?

Ne per seniausiai džiovinau mėsą (virtą liesą kiaulienos kumpį) super gavosi 8-) nebereiks tušonkių imtis į gamtą su metalinėm skarbėm :lol: . Kam idomu iš 1,384 kg žalios mėsos gavosi 300 g virtos džiovintos :whistle: svoris sumažėjo keturis kartus ;)

Autorius:  Kykas [ 2017 Bal 20 07:51 ]
Pranešimo tema:  Re: Džiovinta vištos krūtinėlė

Nu čia žinok tik eksperimento būdu viskas...
Esmė tokia, kad skirtingai džiovintas skirtingas maistas skirtingai ir rehidratuoja.
Tarkim jei grikiai jau piure, tai mėsa dar neįkandama...
O šiaip tai viską derini kaip gamindamas normaliai ir tiek.

PS. nepamenu ar rašiau kada, bet džiovinta vištos krūtinėlė vien užpylus karštu vandeniu ir įdėjus į "pot cozy" man visiškai ir nesuminkštėdavo- valgyt galima buvo, bet tokia pokietė likdavo. Norint pilnai įprastos konsistencijos reikėjo virti.

Autorius:  Gabrielius [ 2017 Bal 20 09:03 ]
Pranešimo tema:  Re: Džiovinta vištos krūtinėlė

Aš mėsą verdu, nes prie keptuvės stovėt nei noro nei laiko nėra... :lol: beto ant viršaus vandens iškyla riebalai labai gerai po to juos nugraibyti. Išviręs mėsą smulkiai sumalu ir tik tada džiovinu. Sudžiovinus gaunasi tokios fėjų dulkės :lol: jei kartais vandens nebūtų galima paskiau ir per nosį mėsą sutraukti :lol: :lol: :lol:

Autorius:  Turistasas [ 2017 Bal 20 09:06 ]
Pranešimo tema:  Re: Džiovinta vištos krūtinėlė

Arba virti arba normaliai atmirkyti turbūt. Čia kaip su grikiais - galima šaltu vandeniu užpilinėti, tik palikt mirkt reiks keletui valandų.

Autorius:  Jap [ 2017 Lie 27 13:55 ]
Pranešimo tema:  Re: Džiovinta vištos krūtinėlė

Ankstesnėse temose buvo aptartas maisto dehidratavimas namie, bet taip ir neradau galutionio atsakymo ar kam nors gavosi ir kaip sekėsi. Gal yra pastebėjimų kiek laiko geras išliko maistas (ne vakume, o Ziploc'e).

Norėčiau pabandyti pasigaminti dehidraduoto maisto namie, bet dehidratoriaus neturiu, o mielai įsigyčiau kokį pigesnį, jei čia viskas veikia neblogai. Gal netgi turit rekomendacijų?

Autorius:  Kykas [ 2017 Lie 27 14:35 ]
Pranešimo tema:  Re: Džiovinta vištos krūtinėlė

Sveikas,
maistas gaunasi ir tai svarbiausia ;) Zip lock'e išsilaiko tikrai ilgai- kiek nepasakysiu, bet ilgiau nei reikia ;)
Jei rusiškai supranti, tai pažiūrėk šį video https://www.youtube.com/watch?v=H2jFOqrpXoM
nu ir antrą jo dalį. Manau daug kas paaiškės.
Jei rusiškai nesupranti... Nu... Bėda tada :mrgreen:

Ps. kalba, kad ir orkaitėj išsidžiovinti galima... Tik reiks pavartyt kokį kartą ir palikt šiek tiek pravertą orkaitę.

Autorius:  Gabrielius [ 2017 Lie 27 17:26 ]
Pranešimo tema:  Re: Džiovinta vištos krūtinėlė

Jei tik yra poreikis galėsiu lietuvišką video susukti nuo mėsos pirkimo iki džiovinimo... ir tos mėsos panaudojimo darant patiekalus gamtoje... ;)

Autorius:  Kykas [ 2017 Lie 27 22:04 ]
Pranešimo tema:  Re: Džiovinta vištos krūtinėlė

Manau poreikis yra,
domisi gi žmonės kartas nuo karto, o lietuviškai tokios info mažoka ;)

Autorius:  Jap [ 2017 Lie 28 11:51 ]
Pranešimo tema:  Re: Džiovinta vištos krūtinėlė

Tų video pilna angliškų, bet esmė kas už Atlanto yra, to Europoj nėra.

Gal galit pasidalinti kokius džiovintuvus naudojat?

Puslapis 23 Visos datos yra UTC + 2 valandos
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/