bushcraft.lt

Menas išgyventi gamtoje
Dabar yra 2024 Kov 28 21:12

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 28 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Džiovinta vištos krūtinėlė
StandartinėParašytas: 2017 Lie 28 12:56 
Atsijungęs
Bušmenas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012 Vas 04 10:10
Pranešimai: 1326
Miestas: Vilnius
Tai kad praktiškai vienodi tie džiovintuvai, svarbu, kad būtų temperatūros reguliavimas (aišku nebus pigesnėje jis tikslus bet nėr didelio skirtumo), mėsą ant 65-70 °C džiovinu.

O laikosi tai šitie tiesiog puikiai, po poros metų troškinį prisiminiau, kad spintelėje turiu - labai gerai suėjo.
Tik laikau (ir siūlyčiau laikyti) ne zip-lock'e, o kokioje kartoninėje dėžutėje, kad kaip sakant ventiliuotųsi, galėtų drėgmė likusi išeiti.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Džiovinta vištos krūtinėlė
StandartinėParašytas: 2017 Lie 28 14:07 
Atsijungęs
Buškrafto ekspertas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2015 Rgs 22 11:50
Pranešimai: 232
Miestas: Vilnius, Panevėžys
Pas mane tokia džiovyklė: https://pigu.lt/lt/vaisiu-dziovintuvai- ... id=5731052

Sausą išdžiovintą mėsą laikau zipbag'uose... 2-3 mėnesius gali stovėti, bet greičiau sunaudoju nei sugenda ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Džiovinta vištos krūtinėlė
StandartinėParašytas: 2017 Lie 28 21:34 
Atsijungęs
Pradedantysis stovyklautojas

Užsiregistravo: 2013 Bir 27 21:33
Pranešimai: 29
Miestas: Vilnius
Jei tik yra noro video manau visai padėtų + būtų vienoje vietoje info (gamyba, išeiga, laikymas, gal receptas koks ir t.t.).
Amerikonai pasidžiovina mėsą, nusiperka džiovintų daržovių ir džiaugiasi. Lietuvoje tokių gėrybių nemačiau tai kaip ir viską reikia patiem džiovinti.
Turiu itarimą, kad visai pasiurbia elektros tie džiovintuvai?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Džiovinta vištos krūtinėlė
StandartinėParašytas: 2017 Lie 30 19:35 
Atsijungęs
Buškrafto ekspertas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2015 Rgs 22 11:50
Pranešimai: 232
Miestas: Vilnius, Panevėžys
Kas liečia elektrą tas modelis, kurį nurodžiau labai nedaug tos elektros valgo... buvau įjungęs džiovinti mėsą du kartus po 60 val ant 70 C temperatūros... saskaita už elektrą padidėjo gal kokius 05-1 e... :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Džiovinta vištos krūtinėlė
StandartinėParašytas: 2017 Rgs 16 17:33 
Atsijungęs
Buškrafto ekspertas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2015 Rgs 22 11:50
Pranešimai: 232
Miestas: Vilnius, Panevėžys
Kaip ir buvau žadėjęs LIETUVIŠKAS video :) :) :) :) apie mėsos džiovinimą ir kelis paprastus receptus: https://www.youtube.com/watch?v=9wTgwUaj4Q4


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Džiovinta vištos krūtinėlė
StandartinėParašytas: 2017 Rgs 18 15:51 
Atsijungęs
Pradedantysis stovyklautojas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2017 Kov 21 17:06
Pranešimai: 41
Pagarba!

O neesi bandes iškart visą patiekalą dehidratuoti? pvz. Makaronai su boloneze padažu?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Džiovinta vištos krūtinėlė
StandartinėParašytas: 2017 Rgs 19 06:15 
Atsijungęs
Buškrafto ekspertas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2015 Rgs 22 11:50
Pranešimai: 232
Miestas: Vilnius, Panevėžys
Viso iš kart nesu, bet reiks kada pabandyti :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Džiovinta vištos krūtinėlė
StandartinėParašytas: 2017 Rgs 19 10:08 
Atsijungęs
Bušmenas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2013 Sau 23 09:24
Pranešimai: 1650
Pasta zara maziukai rageliai.
Nepamenu sakiau ar ne.

Pasikartosiu.
120-170g makaronu (butent tu pasta zara, nes gerai isbrinksta ir neperbringsta + skanus)
1/3 magi kubelio (butinai magi, nes gerai trupa, pasiskirsto)
50-100 dziovintos vistos, jaucio, mesos, lasiniu, beleko
1/3 arba 1/2 makaronu prieskoniu, bolognese, 4 suriu ir pns. Buna pakeliuose knor, magi ir pns.
Pagal nora:
aliejaus
sviesto (ghe gerai tinka kelionem, nera jame vandens - neuzsala)
surio (dziugas ar rokiskio tarkuotas gerai tinka kelionem - gerai laikosi silumoje)

Visumoj tokia porcija sveria 220-330g. Viska sumetam i zip maisiuka. Kai reik est, turini i maistini termosa BAM. Uzpilam vandeniu, 5min gerai pakratom. Pastatom, palaukiam 15-20min. Atidarom ir turim nerealu troskini, namie taip gerai nepasidarau, kaip kelionese valgau.

Receptas isgautas ismeginius palei 200 porciju sito gerio, patikrintas ir garantuotas reikalas. Netgi maistingumas subalansuotas.

_________________
NESPAUSTI


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 28 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007