bushcraft.lt

Menas išgyventi gamtoje
Dabar yra 2024 Kov 29 03:01

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 23 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Prieskoniai
StandartinėParašytas: 2011 Gru 30 20:37 
Atsijungęs
Išgyvenimo gamtoje ekspertas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011 Gru 23 14:35
Pranešimai: 947
kiekvienas savo receptuką tam turi arba susikurs :)

_________________
Jei nežinau pačio atsakymo, tai žinau kur jį rasti.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Prieskoniai
StandartinėParašytas: 2011 Gru 30 21:39 
Atsijungęs
Buškrafto ekspertas

Užsiregistravo: 2011 Bir 05 11:25
Pranešimai: 245
Miestas: Kaunas
Justas rašė:
stafass rašė:
Bet juk galima ir namie pasiruošti. Lietuviškų kiaulės ar kokių kitų taukų šaukštas ištirpinam, sumaišom su savo mėgstamu prieskonių mišiniu, atvėsinam ir susivyniojam į tą pačią foliją :) Visai puikiai sumąsčiau, reiks pasimėginti kada...

taip tik prieš tai prieskonius pasidaryt reikės, susipjaustyt smulkiai svogūnus, morkas, česnakus, krapus, petražoles, salierus, kalendrą, ciberžolę, baziliką, pasternoką, lauro lapus, papriką.. ir išdžiovint, o tada jau maišyt su taukais druska pipirais :)



Justai noriu pastebėti kad panašu jog tų boljonų sudėties galimai neskaitei, tarkim "galina blanka" grybų buljonas: 40% druskos 1,4 % grybų ir visa kas lieka visokio mėšlo, stiprikliai, koncervantai, dažikliai ir t.t. :) jei klystu pataisyk.

Saulius

_________________
Gana ...... protą! Turistas


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Prieskoniai
StandartinėParašytas: 2011 Gru 30 21:56 
Atsijungęs
Vyr. diskusijų administratorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011 Geg 25 13:35
Pranešimai: 1567
Miestas: Vilnius
Mikas rašė:
Justas rašė:
stafass rašė:
Bet juk galima ir namie pasiruošti. Lietuviškų kiaulės ar kokių kitų taukų šaukštas ištirpinam, sumaišom su savo mėgstamu prieskonių mišiniu, atvėsinam ir susivyniojam į tą pačią foliją :) Visai puikiai sumąsčiau, reiks pasimėginti kada...

taip tik prieš tai prieskonius pasidaryt reikės, susipjaustyt smulkiai svogūnus, morkas, česnakus, krapus, petražoles, salierus, kalendrą, ciberžolę, baziliką, pasternoką, lauro lapus, papriką.. ir išdžiovint, o tada jau maišyt su taukais druska pipirais :)



Justai noriu pastebėti kad panašu jog tų boljonų sudėties galimai neskaitei, tarkim "galina blanka" grybų buljonas: 40% druskos 1,4 % grybų ir visa kas lieka visokio mėšlo, stiprikliai, koncervantai, dažikliai ir t.t. :) jei klystu pataisyk.

Saulius


Aš turėjau omenyje universalius prieskonius , t.y. vegetą, universalius prieskonius užpylus karštu vandeniu gaunasi daržovių sultinys, įdėk riebalų ir gausis mėsos sultinys :)

dėl grybų tai jo ten neplaukioja jokie kiti ingridientai jei gerai pamenu :) O pabandžius kokį jautienos ar vištienos kaip?

_________________
Bushcraft - menas išgyventi gamtoje


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Prieskoniai
StandartinėParašytas: 2012 Sau 03 22:26 
Atsijungęs
Patyręs Buškrafteris

Užsiregistravo: 2011 Lie 21 18:55
Pranešimai: 145
Miestas: Kaisiadorys
dar nepamirskim ciobrelio, tai yra prieskonis, arbata ir vaistas :) galima placiai naudoti :) vegeta, knor ar dar kazkas pansaus yra tikras kryzius, tas kas domisi manau tikrai tai zino. as visada su savimi turiu pasidares universalu misinuka kaip kokia vegeta, bet be darzoviu ir tinka viskam ir skanu ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Prieskoniai
StandartinėParašytas: 2012 Sau 03 22:35 
Atsijungęs
Vyr. diskusijų administratorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011 Geg 25 13:35
Pranešimai: 1567
Miestas: Vilnius
nightspeed rašė:
dar nepamirskim ciobrelio, tai yra prieskonis, arbata ir vaistas :) galima placiai naudoti :) vegeta, knor ar dar kazkas pansaus yra tikras kryzius, tas kas domisi manau tikrai tai zino. as visada su savimi turiu pasidares universalu misinuka kaip kokia vegeta, bet be darzoviu ir tinka viskam ir skanu ;)


Įdomu pasidarė, kas ten per kryžius su ta vegeta ar knor?

_________________
Bushcraft - menas išgyventi gamtoje


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Prieskoniai
StandartinėParašytas: 2012 Sau 05 17:36 
Atsijungęs
Šviežias

Užsiregistravo: 2012 Sau 03 23:06
Pranešimai: 13
Justas rašė:
nightspeed rašė:
dar nepamirskim ciobrelio, tai yra prieskonis, arbata ir vaistas :) galima placiai naudoti :) vegeta, knor ar dar kazkas pansaus yra tikras kryzius, tas kas domisi manau tikrai tai zino. as visada su savimi turiu pasidares universalu misinuka kaip kokia vegeta, bet be darzoviu ir tinka viskam ir skanu ;)


Įdomu pasidarė, kas ten per kryžius su ta vegeta ar knor?


Tuo, kad ten vien chemija, kuri sukuria skonio efektą :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Prieskoniai
StandartinėParašytas: 2012 Sau 05 19:28 
Atsijungęs
Vyr. diskusijų administratorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011 Geg 25 13:35
Pranešimai: 1567
Miestas: Vilnius
totoris rašė:
Justas rašė:
nightspeed rašė:
dar nepamirskim ciobrelio, tai yra prieskonis, arbata ir vaistas :) galima placiai naudoti :) vegeta, knor ar dar kazkas pansaus yra tikras kryzius, tas kas domisi manau tikrai tai zino. as visada su savimi turiu pasidares universalu misinuka kaip kokia vegeta, bet be darzoviu ir tinka viskam ir skanu ;)


Įdomu pasidarė, kas ten per kryžius su ta vegeta ar knor?


Tuo, kad ten vien chemija, kuri sukuria skonio efektą :)


na ir kuris dalykas ten chemija? mononatrio gliutomatas? kuris natūraliai pomidoruose gaminasi? ar druska?

chebra, nevarom dievo į medį, aš tikrai ne už tuos psiaudo eko produktus, kurie dar nuodingesni negu jūsų vadinama chemija :) jei nori tikrai eko augink savo, kitaip ar pirksi gražų vaisių ar knor kubelį - chemijos ten tiek pat :)

_________________
Bushcraft - menas išgyventi gamtoje


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Prieskoniai
StandartinėParašytas: 2012 Sau 05 20:04 
Atsijungęs
Pradedantysis stovyklautojas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011 Gru 03 20:22
Pranešimai: 36
Miestas: Vilnius
100 % sutinku su JUSTU :clap:
XXI amžiuje visur kur nepasisuksi yra chemijos, jos yra buvo ir bus...ji visur aplink mus.
Perki turgui obuoliukus iš dieduko, ką galvoji jie nepurkšti, netręšti? Aišku galima eiti į eko turgus ir pirkti už kosminę kainą morkyčių ir bulvyčių, bet kas tau duos 100 proc kad taves neapgauna? Ogi niekas. Vienas bičiulis iš Marijampolės parodė EKO ŪKĮ, tiesa nežinau ka jie ten augina, bet jis yra 15m. nuo kelio Marijampolė - Suvalkai, apie tai jog ten EKO ŪKIS skelbia didžiulė iškaba, šeimininkas turbūt be galo tuo didžiuojasi. Iš tikrujų niekda nebuvau nusistatęs nei prieš eko produktu garbintojus, nei prieš vegetarus, nei prieš bet ką kitą.
Jei žmogus jaučiasi laimingas valgydamas eko produktus, būdamas vegetaras ar dar kas nors... koks kam skirtumas svarbu tam žmogui gerai. Bet kai yra aklai aiškinama ir nuteikinėjama kad tas kas suvalgys Knor bulijono iš kubelio po kelių dienų mirs nuo vėžio..čia jau manau yra žmonių durninimas, o kas baisiausia kažkuri dalis žmonių tuo tiki....
Aš valgau mėsa nes man tai yra labai skanu, kartais dar valgau visokį "junk foodą", taip pat valgau lašinius ir riebų keptą mėzgalį ...nes man skanu.

Pabaigai straipsniukas kaip vienas ponas eksperimentavo su mononatrio glutamatu

http://vz.lt/?PublicationId=3da6b0f7-667c-49b7-a7c8-57164915917f


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Prieskoniai
StandartinėParašytas: 2012 Sau 06 00:19 
Atsijungęs
Šviežias

Užsiregistravo: 2012 Sau 03 23:06
Pranešimai: 13
Justas rašė:
nightspeed rašė:

na ir kuris dalykas ten chemija? mononatrio gliutomatas? kuris natūraliai pomidoruose gaminasi? ar druska?

chebra, nevarom dievo į medį, aš tikrai ne už tuos psiaudo eko produktus, kurie dar nuodingesni negu jūsų vadinama chemija :) jei nori tikrai eko augink savo, kitaip ar pirksi gražų vaisių ar knor kubelį - chemijos ten tiek pat :)


Aš taip pat ne už pseudo :) bet už tai, kad reik žiūrėt ką valgai. Konservas su kuo daugiau mėsos, kuo rupesnė duona, o prieskoniai namuose auginti. Šlykščios tos visokios vegetos.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Prieskoniai
StandartinėParašytas: 2012 Sau 08 23:01 
Atsijungęs
Pradedantysis stovyklautojas

Užsiregistravo: 2012 Sau 08 16:43
Pranešimai: 46
Druska, pipirai, kartais vegetos įsimetu, bet retai, nes šiaip nelabai mėgėjas esu sūraus ir prieskoningo maisto, taip pat visada turiu alyvuogių aliejaus šiek tiek ir medaus įsimetęs arbatai prieš miegą pasiskaninti :)
Kas dėl laukinių daržovių, augalų, tai pačiam teko rasti laukinių mėtų, ar kažko panašaus, nesigaudau juose :D Arbata skani gavosi :) darytis sriubą iš rūgštynių ir dilgynių, paskaninant įsimesta bulve ir morka, ir krieną buvom išsikasę, specialiai tam reikalui draugas tarką turėjo. Skanūs kad juos kur, grįžęs ėjau aplink namus rausti jų lauk, dariau naminius, dar dabar stiklainiukai keli yra :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 23 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007