bushcraft.lt

Menas išgyventi gamtoje
Dabar yra 2024 Kov 29 03:35

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 14 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Maisto virimas ir troškinimas
StandartinėParašytas: 2011 Lap 07 21:37 
Atsijungęs
Vyr. moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011 Bir 06 16:51
Pranešimai: 274
Miestas: Vilnius
Kadangi virimas ir troškinimas yra labiausiai maistingas medžiagas išsaugantys maisto gaminimo būdai, kviečiam pasidalinti savo patirtimi ir receptais.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maisto virimas ir troškinimas
StandartinėParašytas: 2012 Sau 10 18:44 
Atsijungęs
Pradedantysis stovyklautojas

Užsiregistravo: 2012 Sau 08 16:43
Pranešimai: 46
Pas mane dažniausiai būna receptas - viskas ką turiu ir ką radau viename :D tuo ir baigiasi išradingumas :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maisto virimas ir troškinimas
StandartinėParašytas: 2012 Sau 13 15:33 
Atsijungęs
Bušmenas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011 Rgs 07 12:49
Pranešimai: 1895
Miestas: Kaunas
KaiAndrius
Teisingas požiūris- spaudžiu dešnę.
Kažkada virėm makaronų sriubą (aišku gavosi košė, bet čia ne esmė), jau neatsimenu ko ten pridėjom, bet visko daug, o esminė sudėtinė dalis buvo šprotų koncervai... ;)
Kaip dabar atsimenu- buvo gardu :P :whistle:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maisto virimas ir troškinimas
StandartinėParašytas: 2012 Vas 20 13:42 
Atsijungęs
Pradedantysis stovyklautojas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012 Sau 14 01:05
Pranešimai: 24
Miestas: Lithuania
Žuvienė ant ledo - katiliuke(tai buvo ir jo "krikštas"):

3-5 nedidelės kuojytės
2 didesnės bulvės
1 vidutinis svogūnas
1 vidutinė morka
1-2 lauro lapeliai
keli pipirai
druska
vanduo (geriamasis)

Praruošimas apie 20 min.

Skanaus ;)


Prikabinti failai:
Failo aprašymas: 1.
P2190006.JPG
P2190006.JPG [ 234.39 KiB | Peržiūrėta 8421 kartus(ų) ]
Failo aprašymas: 2.
P2190010.JPG
P2190010.JPG [ 199.27 KiB | Peržiūrėta 8421 kartus(ų) ]
Failo aprašymas: 3.
P2190017.JPG
P2190017.JPG [ 192.45 KiB | Peržiūrėta 8421 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maisto virimas ir troškinimas
StandartinėParašytas: 2012 Vas 20 16:47 
Atsijungęs
Pradedantysis stovyklautojas

Užsiregistravo: 2012 Vas 06 12:49
Pranešimai: 48
Miestas: jurbarkas
Žvėrienos sriuba - Šurpa
Tai mano pati mėgiamiausia sriuba. Visko dedame iš akies, tsakant, pagal skonį. Imam žvėrienos (gali būti ir kita mėsa), supjaustom mažais gabaliukais, padruskiname, papipirinam, idedam čiobrelio, lauro lapo ir duodam pasimarinuot kokia valandėlę. Tada statom katiliuką ant laužo. Dedame sviesto ir jame apkepinam mėsą. Mėsai apkepus, pilame vandenį, dedame bulves, morkas, galima grybų, svogūnų, druskos, pipiru ir kitų prieskonių. Kai išverda bulvės, dedame gan gausiai grietinės ir išmaišome. Dar pavirus minutę galima valgyti. Skanu ir labai sotu. Skanaus ;)

Bulvių kepimas:
Daugelis kepa lauže bulves tiesiog įmesdami jas į žarijas, ar įviniodami į foliją. Aš darau šiek tiek kitaip. Nuskutu ir nuplaunu, gan smulkiai supjaustau. Toliau imu foliją, kloju keliais sluoksniais, kad nepradegtų. Ant dugno dedame juostelėm pjaustytų rukytų lašinukų. Kepdami jie išleis riebalus, kuriuose sukeps buvės. Dedam sluoksnį bulvių, padruskinam, jei turite uždėkit krapų. Ant bulvių galima dar uždėti lašinukų. Sandariai užlankstyti kraštus, t.y., padaryt tokį ale maišą. Svarbiausia neperkepti ir nesudeginti, nes žarijos visada būna skirtingai kaštos. Puikiai tinka ir valgyti prie mėsos, ir su salotom. Šitaip keptos bulvės turi dūmų kvapą. Skanaus :)

Vėliau parašysiu dar receptų. Dabar tingiu :mrgreen:

_________________
Neburnok!


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maisto virimas ir troškinimas
StandartinėParašytas: 2012 Vas 21 07:31 
Atsijungęs
Bušmenas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012 Vas 04 10:10
Pranešimai: 1326
Miestas: Vilnius
Mano troškinukas:
Pakepinam šonine su svogūnais, dešrelėmis, česnakais(jei turim) ir sukraunam konservuotas pupeles (geriau aštriam padaže), prieskonių pagal skonį :)


Prikabinti failai:
DSCN7156.JPG
DSCN7156.JPG [ 1.81 MiB | Peržiūrėta 8364 kartus(ų) ]
DSCN7157.JPG
DSCN7157.JPG [ 1.9 MiB | Peržiūrėta 8364 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maisto virimas ir troškinimas
StandartinėParašytas: 2012 Vas 21 19:51 
Atsijungęs
Buškrafteris
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012 Vas 21 19:28
Pranešimai: 85
Miestas: Vilnius
Paruošiu bomžpaketą (greito paruošimo sriuba), valgau, bet palieku didžiąją dalį makaronų, o po to suverčiu mėsos konservą ir truputį pašildau, kad ištirptų riebalai ir išmaišau. Gaunasi du patiekalai - sriuba ir "antras". ;)

_________________
Nerandi lietuviškų raidžių klaviatūroje? Kopijuok iš čia: ĄČĘĖĮŠŲŪŽąčęėįšųūž


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maisto virimas ir troškinimas
StandartinėParašytas: 2012 Vas 27 16:04 
Atsijungęs
Šviežias

Užsiregistravo: 2012 Vas 27 14:57
Pranešimai: 8
Miestas: Vilnius
Lauzas rašė:
Žvėrienos sriuba - Šurpa
Tai mano pati mėgiamiausia sriuba. Visko dedame iš akies, tsakant, pagal skonį. Imam žvėrienos (gali būti ir kita mėsa), supjaustom mažais gabaliukais, padruskiname, papipirinam, idedam čiobrelio, lauro lapo ir duodam pasimarinuot kokia valandėlę. Tada statom katiliuką ant laužo. Dedame sviesto ir jame apkepinam mėsą. Mėsai apkepus, pilame vandenį, dedame bulves, morkas, galima grybų, svogūnų, druskos, pipiru ir kitų prieskonių. Kai išverda bulvės, dedame gan gausiai grietinės ir išmaišome. Dar pavirus minutę galima valgyti. Skanu ir labai sotu. Skanaus ;)

Bulvių kepimas:
Daugelis kepa lauže bulves tiesiog įmesdami jas į žarijas, ar įviniodami į foliją. Aš darau šiek tiek kitaip. Nuskutu ir nuplaunu, gan smulkiai supjaustau. Toliau imu foliją, kloju keliais sluoksniais, kad nepradegtų. Ant dugno dedame juostelėm pjaustytų rukytų lašinukų. Kepdami jie išleis riebalus, kuriuose sukeps buvės. Dedam sluoksnį bulvių, padruskinam, jei turite uždėkit krapų. Ant bulvių galima dar uždėti lašinukų. Sandariai užlankstyti kraštus, t.y., padaryt tokį ale maišą. Svarbiausia neperkepti ir nesudeginti, nes žarijos visada būna skirtingai kaštos. Puikiai tinka ir valgyti prie mėsos, ir su salotom. Šitaip keptos bulvės turi dūmų kvapą. Skanaus :)
Vėliau parašysiu dar receptų. Dabar tingiu :mrgreen:



labai vykusiai bulvėms kepti/troškinti tavo metodu foliją pakeisdavom paprasta skardine nuo "koncervų". Tas pats metodas - lašiniai ant dugno, viršuje smulkiai supjaustytos bulvės.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maisto virimas ir troškinimas
StandartinėParašytas: 2012 Lie 21 07:17 
Atsijungęs
Išgyvenimo gamtoje ekspertas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011 Rgs 25 07:22
Pranešimai: 774
Miestas: Emerald Island
vakar nusprendeme isbandyti naujaji katila ir trikoji jam pakabinti. jame troskinome darzoviu ir mesos troskini. taigi:
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Paveikslėlis Paveikslėlis

P.S. vietoje alaus geriau tinka vynas. bet, kadangi - musu platumose vynas diskriminuojamas, reikala visada taiso alaus. gal tik vietoje 'bambolinio lagerio', labiau tiktu juodas Guinness'as.
P.S.S. vietoje kiaulienos ir pievagrybiu - geriau tinka jautiena arba elniena ir baravykai....
P.S.S.S. nepamaisytu kelios itin astrios Cili pipiriuku ankstys. bet sio rezultato lauke paragauti vaikai.

_________________
Si vis pacem, para bellum


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maisto virimas ir troškinimas
StandartinėParašytas: 2012 Lie 21 14:58 
Atsijungęs
Buškrafto ekspertas

Užsiregistravo: 2011 Bir 05 11:25
Pranešimai: 245
Miestas: Kaunas
Erikai, atrodo labai "apetitnai" galėtum ir savo detalų receptą su proporcijomis įmesti, tada būtų galima ir temą pakurti "receptai"

Saulius

_________________
Gana ...... protą! Turistas


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 14 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007