Žvėrienos sriuba - Šurpa
Tai mano pati mėgiamiausia sriuba. Visko dedame iš akies, tsakant, pagal skonį. Imam žvėrienos (gali būti ir kita mėsa), supjaustom mažais gabaliukais, padruskiname, papipirinam, idedam čiobrelio, lauro lapo ir duodam pasimarinuot kokia valandėlę. Tada statom katiliuką ant laužo. Dedame sviesto ir jame apkepinam mėsą. Mėsai apkepus, pilame vandenį, dedame bulves, morkas, galima grybų, svogūnų, druskos, pipiru ir kitų prieskonių. Kai išverda bulvės, dedame gan gausiai grietinės ir išmaišome. Dar pavirus minutę galima valgyti. Skanu ir labai sotu. Skanaus
Bulvių kepimas:
Daugelis kepa lauže bulves tiesiog įmesdami jas į žarijas, ar įviniodami į foliją. Aš darau šiek tiek kitaip. Nuskutu ir nuplaunu, gan smulkiai supjaustau. Toliau imu foliją, kloju keliais sluoksniais, kad nepradegtų. Ant dugno dedame juostelėm pjaustytų rukytų lašinukų. Kepdami jie išleis riebalus, kuriuose sukeps buvės. Dedam sluoksnį bulvių, padruskinam, jei turite uždėkit krapų. Ant bulvių galima dar uždėti lašinukų. Sandariai užlankstyti kraštus, t.y., padaryt tokį ale maišą.
Svarbiausia neperkepti ir nesudeginti, nes žarijos visada būna skirtingai kaštos. Puikiai tinka ir valgyti prie mėsos, ir su salotom. Šitaip keptos bulvės turi dūmų kvapą. Skanaus
Vėliau parašysiu dar receptų. Dabar tingiu