bushcraft.lt

Menas išgyventi gamtoje
Dabar yra 2024 Kov 29 01:46

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 5 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Alus maiste.
StandartinėParašytas: 2012 Gru 01 14:35 
Taigi, daug kas mėgstate alų, ką manote apie tokį dalyką kaip alus maiste? Būtų įdomu sužinoti jūsų nuomones šiuo teiginiu, geriausius 'bushcraft'iškus' receptus su alumi GAMTOJE. Man labai patiko šis variantas ir tikrai skaniai atrodė: http://www.youtube.com/watch?v=PM8rROkz ... ure=g-user
Padiskutuokime.


Paskutinį kartą redagavo Pukis 2012 Gru 01 20:08. Iš viso redaguota 2 kartus.

Į viršų
  
 
 Pranešimo tema: Re: Alus maiste.
StandartinėParašytas: 2012 Gru 01 16:39 
Atsijungęs
Pradedantysis stovyklautojas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012 Lap 01 09:22
Pranešimai: 25
Miestas: Utena
Alaus višta

Sudėtinės dalys:

Višta, 1 vienetas
Alus, butelis, 1 vienetas
Česnakai, 4 skiltelės
Citrinos, 1 vienetas
Kmynai, 2 šaukštai
Druska, truputį
Juodieji pipirai, malti, truputį

Gaminimas:
Vištą įtrinti česnaku, druska bei pipirais, apibarstyti kmynais ir palikti šaltai per naktį.
Citriną peilio smaigaliu subadyti ir įmesti minutei į verdantį vandenį. Alaus butelyje palikti trečdalį, likusius du trečdalius pripilti šalto virinto vandens.
Vištą pamauti ant butelio, į kaklą įsprausti citriną ir pašauti į orkaitę maždaug 40 min. Kepti turi tiek, kad gražiai apskrustų.
Verdantis alus su vandeniu garuoja ir taip kepanti višta prisigeria apynių kvapo, o valgant būna labai sultinga. Apvirus citrina pro skylutes praleidžia skystį, kuris vištienai suteikia rūgštelės. Skanaus.

_________________
Duok žmoguj žuvį - ir jis visą dieną bus sotus. Išmokyk žmogų žvejoti - ir jis visą dieną sėdės valtyje alkanas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Alus maiste.
StandartinėParašytas: 2013 Sau 24 02:32 
Atsijungęs
Pradedantysis stovyklautojas

Užsiregistravo: 2012 Bir 11 20:30
Pranešimai: 35
Alus maiste yra geras dalykas. Ypatingai troškinant riebią karką su kopūstais. Tuomet visi riebalai nebebūna tokie riebūs ir labai skaniai išsitroškina.

Čia pavyzdys kaip tai padaryti :) http://www.youtube.com/watch?v=xS6R2IzDI10


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Alus maiste.
StandartinėParašytas: 2013 Sau 26 23:43 
Atsijungęs
Vyr. moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011 Bir 06 16:51
Pranešimai: 274
Miestas: Vilnius
Besarmatis rašė:
Alus maiste yra geras dalykas. Ypatingai troškinant riebią karką su kopūstais. Tuomet visi riebalai nebebūna tokie riebūs ir labai skaniai išsitroškina.

Čia pavyzdys kaip tai padaryti :) http://www.youtube.com/watch?v=xS6R2IzDI10


Skaniai atrodo, bet klausantis užkimusio komentatoriaus balso, visą laiką norėjosi atsikrenkšti:)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Alus maiste.
StandartinėParašytas: 2014 Bal 28 14:57 
Atsijungęs
Šviežias

Užsiregistravo: 2014 Bal 28 14:48
Pranešimai: 4
Daug ivairiu skaniu marinatu mesai yra daroma su alum. As tai uz sita reikala ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 5 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007