Mėsa gamtoje, gardžiai ir nevisai, paruošti yra daugybė būdų
Aišku didžiajai daugumai paruošimo būdų reikalinga ugnis
.
Na mano pastebėjimai, kad mėsa būtų skani, sultinga ir minkšta: yra viena pagrindinė taisyklė kuria, turint laiko ir įdėjus šiek tiek kantrybės bei kruopštumo gaminant, galima ja pasinaudoti, kadangi greičiausiai būdami gamtoje tikrai turime laiko
. Tai žinoma yra visų pirma taikoma kulinarijai, bet tą patį principą galime panaudoti ir gamtoje ant laužo. Kad pasiekti gerą minkštą ir sultingą rezultatą, paruošus kepti mėsą, reiktų ją apdeginti ant ugnies (ne sudeginti, o tik apdeginti), tai daroma tam kad užsidarytu visos poros, t.y. susidarytu plėvelė mėsos gabalo paviršiuje ir to pasekoje visos sultys liktu viduje. Vėliau kepti ant ne tokios intensyvios ugnies (žarijų). Kepti taip, kad tereiktų apversti tik vieną kartą. T.y. kepame ant tokio karštumo kad pusė nesudegtų tada apverčiame ir kepame kita puse žiūrėdami, kad nesudegtu. Tai nėra labai lengva ir aišku nebus kažkoks didelis nusikaltimas jei apversime vienu kitu kartu daugiau
. Bet tokiu būdu mėsa lieka sultinga ir minkštutė. Aišku reikia žiurėti, ne tik, kad ugnis nebūtų per karšta, bet, kad ir pakaktų šilumos kitaip mėsą išdžiovinsim.
Skanaus