bushcraft.lt

Menas išgyventi gamtoje
Dabar yra 2024 Bal 18 14:23

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 4 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Mėsa su laužo dūmų kvapu, arba mėsos kepimas gamtoje
StandartinėParašytas: 2011 Spa 30 23:38 
Atsijungęs
Išgyvenimo gamtoje ekspertas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011 Rgs 25 07:22
Pranešimai: 774
Miestas: Emerald Island
dazniausiai keliaujant gamton su sutomobiliu - i bagazine isidedu grili (kas tikrai nelabai bushraftiska). kartais pasitenkinu ir paprastu lauzu, bei savadarbiais 'jiesmais' - elementariausiomis medinemis pasmailintomis sakelemis. kartais vietoje jiesmu, mesa ir kitas kepamas gerybes vynioju i folija ir i zarijas. galima sakyti - tuo mano kulinariniai sugebejmai ir baigiasi. patiko rodytas reportazas, kaip mesa kepama sauleje - originalu.
taigi, butu idomu suzinoti kaip kolegos gamtoje termiskai apdoroja mesa?

Paveikslėlis

kazkas egzotiskesnio - elnio sonkauliukai kepti (tiksliau labiau gavosi rukinti) ant ka tik nukapotos tujos
Paveikslėlis

_________________
Si vis pacem, para bellum


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Mėsa su laužo dūmų kvapu, arba mėsos kepimas gamtoje
StandartinėParašytas: 2011 Gru 02 20:41 
Atsijungęs
Vyr. diskusijų administratorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011 Geg 25 13:35
Pranešimai: 1567
Miestas: Vilnius
Mėsa gamtoje, gardžiai ir nevisai, paruošti yra daugybė būdų :) Aišku didžiajai daugumai paruošimo būdų reikalinga ugnis :D :mrgreen: .
Na mano pastebėjimai, kad mėsa būtų skani, sultinga ir minkšta: yra viena pagrindinė taisyklė kuria, turint laiko ir įdėjus šiek tiek kantrybės bei kruopštumo gaminant, galima ja pasinaudoti, kadangi greičiausiai būdami gamtoje tikrai turime laiko :). Tai žinoma yra visų pirma taikoma kulinarijai, bet tą patį principą galime panaudoti ir gamtoje ant laužo. Kad pasiekti gerą minkštą ir sultingą rezultatą, paruošus kepti mėsą, reiktų ją apdeginti ant ugnies (ne sudeginti, o tik apdeginti), tai daroma tam kad užsidarytu visos poros, t.y. susidarytu plėvelė mėsos gabalo paviršiuje ir to pasekoje visos sultys liktu viduje. Vėliau kepti ant ne tokios intensyvios ugnies (žarijų). Kepti taip, kad tereiktų apversti tik vieną kartą. T.y. kepame ant tokio karštumo kad pusė nesudegtų tada apverčiame ir kepame kita puse žiūrėdami, kad nesudegtu. Tai nėra labai lengva ir aišku nebus kažkoks didelis nusikaltimas jei apversime vienu kitu kartu daugiau :D. Bet tokiu būdu mėsa lieka sultinga ir minkštutė. Aišku reikia žiurėti, ne tik, kad ugnis nebūtų per karšta, bet, kad ir pakaktų šilumos kitaip mėsą išdžiovinsim.

Skanaus :D

_________________
Bushcraft - menas išgyventi gamtoje


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Mėsa su laužo dūmų kvapu, arba mėsos kepimas gamtoje
StandartinėParašytas: 2012 Lap 11 21:09 
Atsijungęs
Buškrafto ekspertas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011 Rgs 19 18:37
Pranešimai: 224
Miestas: Rokiškis
Justas rašė:
Mėsa gamtoje, gardžiai ir nevisai, paruošti yra daugybė būdų :) Aišku didžiajai daugumai paruošimo būdų reikalinga ugnis :D :mrgreen: .
Na mano pastebėjimai, kad mėsa būtų skani, sultinga ir minkšta: yra viena pagrindinė taisyklė kuria, turint laiko ir įdėjus šiek tiek kantrybės bei kruopštumo gaminant, galima ja pasinaudoti, kadangi greičiausiai būdami gamtoje tikrai turime laiko :). Tai žinoma yra visų pirma taikoma kulinarijai, bet tą patį principą galime panaudoti ir gamtoje ant laužo. Kad pasiekti gerą minkštą ir sultingą rezultatą, paruošus kepti mėsą, reiktų ją apdeginti ant ugnies (ne sudeginti, o tik apdeginti), tai daroma tam kad užsidarytu visos poros, t.y. susidarytu plėvelė mėsos gabalo paviršiuje ir to pasekoje visos sultys liktu viduje. Vėliau kepti ant ne tokios intensyvios ugnies (žarijų). Kepti taip, kad tereiktų apversti tik vieną kartą. T.y. kepame ant tokio karštumo kad pusė nesudegtų tada apverčiame ir kepame kita puse žiūrėdami, kad nesudegtu. Tai nėra labai lengva ir aišku nebus kažkoks didelis nusikaltimas jei apversime vienu kitu kartu daugiau :D. Bet tokiu būdu mėsa lieka sultinga ir minkštutė. Aišku reikia žiurėti, ne tik, kad ugnis nebūtų per karšta, bet, kad ir pakaktų šilumos kitaip mėsą išdžiovinsim.

Skanaus :D

Labai skanu paprasti kotletukai kepti ant žarijų.

_________________
Išlikimas-tai menas nežūti. (J.Wiseman)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Mėsa su laužo dūmų kvapu, arba mėsos kepimas gamtoje
StandartinėParašytas: 2012 Lap 12 01:00 
Atsijungęs
Patyręs Buškrafteris
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011 Geg 25 23:27
Pranešimai: 186
Miestas: Marijampolė
trilitris rašė:
Justas rašė:
Mėsa gamtoje, gardžiai ir nevisai, paruošti yra daugybė būdų :) Aišku didžiajai daugumai paruošimo būdų reikalinga ugnis :D :mrgreen: .
Na mano pastebėjimai, kad mėsa būtų skani, sultinga ir minkšta: yra viena pagrindinė taisyklė kuria, turint laiko ir įdėjus šiek tiek kantrybės bei kruopštumo gaminant, galima ja pasinaudoti, kadangi greičiausiai būdami gamtoje tikrai turime laiko :). Tai žinoma yra visų pirma taikoma kulinarijai, bet tą patį principą galime panaudoti ir gamtoje ant laužo. Kad pasiekti gerą minkštą ir sultingą rezultatą, paruošus kepti mėsą, reiktų ją apdeginti ant ugnies (ne sudeginti, o tik apdeginti), tai daroma tam kad užsidarytu visos poros, t.y. susidarytu plėvelė mėsos gabalo paviršiuje ir to pasekoje visos sultys liktu viduje. Vėliau kepti ant ne tokios intensyvios ugnies (žarijų). Kepti taip, kad tereiktų apversti tik vieną kartą. T.y. kepame ant tokio karštumo kad pusė nesudegtų tada apverčiame ir kepame kita puse žiūrėdami, kad nesudegtu. Tai nėra labai lengva ir aišku nebus kažkoks didelis nusikaltimas jei apversime vienu kitu kartu daugiau :D. Bet tokiu būdu mėsa lieka sultinga ir minkštutė. Aišku reikia žiurėti, ne tik, kad ugnis nebūtų per karšta, bet, kad ir pakaktų šilumos kitaip mėsą išdžiovinsim.

Skanaus :D

Labai skanu paprasti kotletukai kepti ant žarijų.


Pritariu, nusiperki mėsos faršo, padarai kotletukus, dar jei pridėsi prieskonių visi apsilaižys. Išbandyta :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 4 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007