Labai senas reikalas. Anksciau atsimenu kiaulienos ar jautienos kumpius vytindavo tevas. Poto atsirado ir parduotuvese. Poto ir pjaustytas reikalas atsirado.
As kazkadaise ant durniaus pabandziau desra supjaustyti ir dziovintis. Tada tiesiog supjausciau ir isdeliojau ant virtuvinio ranksluoscio, reikedavo vartyti, keisti ranksluoti (nes sugerdavo riebalus), ir visa tai uztrukdavo minimum pora savaiciu. Zodziu sita reikala supaprastinus galima dziovinti dziovykleje. Keleta kartu jau esu ta dares, si karta ir aprasysiu

Viskas labai paprasta, reikia nusipirkti "desros". Nesvarbu rukyta, ar vytinta, vistiek ji nebuna nei rukyta nei vytinta, o ir mesos skonio as ten nei kiek nejauciu. Bet i kelione, toks daiktas kaip uzkanda visai neblogai.
Desra supjaustoma ir dziovinama ant ranksluoscio arba dziovykleje. Dziovinti reikia kol isbega riebalai ir desra tampa kieta, traski (parodysiu foto kai maniske isdzius). Visi riebalai nesibega, isdziovinus desra netampa sausa, biskis riebaliuko lieka ant pavirsaus, bet kudymas buna kietas, traskus. Liuks dalykas kaip uzkanda, skonis tikrai neblogas, kai kelinta savaite kelioneje minti kosemis, tai labai paivairina gyvenima.
Svarbiausias dalykas, kad kai ji isdziuva jos labai mizernai lieka, ji buna labai skani ir buna labai svarbu jos nesuvalgyti tiesiog dziovinant arba jau issidziovinus per pirmas 10 minuciu

I sita dziovykle uzkroviau apie 750g desros. Bus matyt kiek svorio liks isdziuvus, manau kokie 300g.
Sviestinis popierius papuole i nuotrauka netycia. Jis bus skirtas konservo dziovinimui

Tik pamirsau koncerva nusipirkt.