Mikas rašė:
Ne na jūs čia susitarę ar tiesiog nesigilinat apie ką tema? gi visur rašau kad medžioklė dėl išgyvenimo tai yra kad valgai mėsą ir gyveni, tai butinybė, kurioj vietoj aš agituoju kad negerai maitintis mėsa? Dar kart sakau, kad esu prieš medžioklę, kuri yra hobis, tai yra kuomet žudymas pramoga.
Saulius
Vat tu irgi nesigilini kas yra sakoma - skanų šalto rūkymo kumpį aš valgau dėl malonumo, o ne dėl išgyvenimo. Mėsos, dėl išgyvenimo, aš ir daugelis galėtu valgyti žymiai mažiau, pūkinius miegmaišius, odinius batus, diržus it t.t. naudojam dėl patogumo (irgi dėl malonumo) - taigi visi prisidedam prie žudimo dėl savo malonumo patenkinimo.
Aš suprantu, kad tu turi savo nuomone ir jos nepakeisi (nėra turbūt ir šios diskusijos tikslas toks), bet jei jau sprendžiam ar amoralus yra gyvūnų žudymas medžioklėje, tai čia požiūrio reikalas (visokie pamąstyvai buvo išrašyti anksčiau). Jei sprendžiam ar moralu medžioklė kaip hobis - tai ji ne tik yra žudymas, bet ir buvimas gamtoje, jos stebėjimas, susitikimas su draugais, prisipirkimas visokių šmutkių, gražus šautuvas ir jo priežiūra ir t.t. Žei žmogui vienintelis malonumas ką nors nužudyti, ir jis apsiseilėja pamatęs krauja ir gyvūno kančią - tai iškrypimas ir tam medžiotoju nereikia būt - gali kates padeginėt.
Kas yra moralu, bendraja prasme, sprendžia visuomene - t.y. tai visuomenės daugumos priimta norma (šiuo metu, šiuo klausimu Jūs pralaimit).
Kiekvienas gali turėt savo nuomone ir išsakyt argumentus. Ar ši diskusija kur nors veda - turbūt, kad ne.
100% sutinku su T.