Lauzas rašė:
Sakai gyvybę vertint? Dar pats visai nesenai, temoje apie varles klausinėjai "kaip durti, kur pjauti, kaip nulupti, kiek kepti, kur ieškoti". Paragauti noras apimė? Ir varlės gyvybės nebevertini? Aš suprantu, kad šernas miške atrodo gražiau, nei dumblinoje kūdroje kurkianti varlė. Ar čia ne emocijos? Kaip namie peles gaudai, kaip uodus ir muses priploji? Taip kad apie brandą ir gyvybės vertinimus siūlyčiau pačiam susimąstyti, o tik paskiau rašyti.
Kitas dalykas, prie ko čia medžiotojų pilvai, impotencija? Ką tuom norėjai pasakyt? Pačiam neatrodo juokingai šitie tamstos žodžiai? Apgailėtina. Kai pritrūksta argumentų, prasideda įžeidinėjimai.
Maniau bus graži diskusija bet...
Akivaizdu kad tu esi talibano gerbėjas, tu nesistengi net įsigilinti į klausimo esmę ir pateiktų minčių potekstę o paviršium varinėji kaip eilinis praskalbtomis smegenimis vartotojas, tačiau nebūsiu išdidus, atsakysiu į tavo mestus kaltinimus man, taip parodydamas tavo akivaizdu paviršutinišką mastymą:
1. Apie varles, domėjausi grynai dėl išprusimo, jei atsitiktų taip kad būsiu pasiklydes ir tektų kažkuo maitintis ir/ar šeimai užtikrinti kažkokį bent maistą, taip pat kaip nugalabyti varlę suteikiant kuo mažiau varlei kančios. (akivaizdu, Vatsonai?)
2. Varlės givybę vertinu kaip ir bet kurią kitą. (niekada nesu nieko priešingai sakęs, jei priešingai, parodyk, atsiprašysiu)
3. Pelių aš negaudau ir nežudau nei spastais nei nuodais tam yra katinas, čia jau vėl mitybos grandinė, kaip sakoma pati gamta tvarkosi (jauti skirtumus gudročiau?)
4. Jei priploju musę ar uodą, tai yra grynai ginyba, nes mane puola, kaip kad kandžioja šuo jį puolančias blusas (ar dar reik argumentų?)
Lauzas rašė:
Kitas dalykas, prie ko čia medžiotojų pilvai, impotencija? Ką tuom norėjai pasakyt? Pačiam neatrodo juokingai šitie tamstos žodžiai? Apgailėtina. Kai pritrūksta argumentų, prasideda įžeidinėjimai.
Kur įžvelgi įžeidimą? nesi matęs pilvais nukritusių medžiotojų? Tau ir su metaforomis ar perkeline prasme, išties taip blogai? nepapyk, bet tai įkandama tik homo sapiens, labai nesisielok, yra vilties, medicina stipriai tobulėja, kas žino, gal smegenų transplantacija ne už kalnų.
O dabar svarbiausia:
Kiek kartų man dar pasikartoti kad nesu prieš medžioklę iš išgyvenimo-išlikimo paskatų? Aš sakau kad žudymui iš malonumui NE. Kuri vieta dar neaiški?
Tu akivaizdžiai maišai šilta su drėgna, eik paskaityti spalvinimų knygelių.
P.s. manau kad diskusija yra graži, tik tau reik įsigilink į esmę.
Saulius