augustas rašė:
važinėdamas automobiliu darai tikriausia kokius 10 kart didesne žalą, negu laiks nuo laiko nušaudamas kokį gyvūną. o apie tai, kad medžioklė pareguliuoja populiacija tai net nėra ką kalbėti. jeigu tai medžioklė aš esu už. jei tai mėsininkavimas tikrai prieš. nors beje pats nemedžioju, bet netrukdau ir kitiems.
Komentaras niekinis! Akivaizdu kad temos neskaitei, kalba eina apie PRAMOGINĘ medžiokle tai yra iš malonumo ir/ar dėl hobio!
Su mašina važiuodamas nesunaikinu gyvūnų, nes pagal tavo logiką medžiotojas nušauną žvėri o aš važiuodamas tą pačią akimirką 10 jų sunaikinu? žodžiu paviršium bachūras varai. Dėl pasiutusių lapių ir kitų gyvūnų, jei neįmanoma jų išgydyti ir/ar tai gresia gyvybei aplinkiniams reik tuomet palengvinti jų dalią ir nušauti, tas pats vyksta gi ir su žmonėmis, plėšikas kuris kelią grėsmę ir kesinasi į kitų gyvybes, besipriešinantis sulaikant, būna dažniausiai nušaunamas. Ir kas tau neaišku? bet dėl hobio ir/ar pramogos žmonių nešaudom?
Ir dar: "
nors beje pats nemedžioju, bet netrukdau ir kitiems" - tai vadinama abejingumu-apatiškumu, tai pati blogiausia forma. Net medžiotojas kuriam dėl jo poelgio nepritariu turi vienokius ar kitokius įsitikinimus. O tokie apatiški kaip tu ramiai sau praeina pro rūkantį aštuonmetį. Pats nerūkau, bet ir kitiems netrugdau. Tegyvuoja tolerancija.
Saulius