Jolajus rašė:
Namų plotas panašus, tik plytinis namas buvo šildomas židiniu, o molinis standartiniu šildymu - radiatoriais.
Būtent dėl šito skirtumo ir energinis naudingumas plytinio namo buvo prastesnis...prastas šilumos šaltinis - židinys.
Viskas priklauso nuo atitvaros varžos ir pastato sandarumo. Vienu ar kitu atveju, kad paskaičiuoti reikia daugiau duomenų, pavyzdžiui 10 cm akmens vatos (projektinė šilumos laidumo koeficiento vertė yra 0.042) yra atitikmuo 1,8 metro molio mūro (projektinė šilumos laidumo koeficiento vertė yra 0.8). Taip, kad niekur čia nereikia burti visas yra apskaičiuojama...
Jolajus rašė:
Aš pats kažkiek nusimanau apie statybas, esu Norvegijoj pristatęs karkasinių namų, tai maždaug įsivaizduoju kaip statomi tie moliniai namai, tik man vienas klausimas rūpi ar pastačius tokį namelį
http://www.anarchija.lt/component/conte ... -litu.html tarp rastų ir molinės sienos moliui išdžiuvus neatsiranda plyšiai, per kuriuos paskui kiaurai pūstų vėjas???
Gal moliui išdžiuvus ir neatsiranda plyšys, sąveikaujant temperatūrų ir drėgmės svyravimams, vėliau nuo skirtingų medžiagų fizikinių savybių plėstis ir trauktis atsiras plyšys ir trūkiai, šitas vietas statant reikia sandarinti su kokia nors sintetine savaime prisitaikančia medžiaga arba su kokiomis samanomis kaip tai daroma rastiniuose namuose.
Dabar dėl rastinio namo, nemanau ar rastinis namas kainuos bent du kartus daugiau... jei vertinant tik pastato sienas tai net neįsivaizduoju kiek kainuoja molio-šiaudų siena. Bet rastinio sienos kvadratinis metras kainuoja apie 160 litų - to pasekoje vieno aukšto apie 100 m2 namuko sienos kainuotu apie 13-14 tūkstančių.
Visa kita kainuos tiek pat kiek ir molio-šiaudų namas. Kadangi skirsis tik sienos.