bushcraft.lt

Menas išgyventi gamtoje
Dabar yra 2025 Vas 07 06:48

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 63 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Prisistatymai
StandartinėParašytas: 2011 Spa 14 16:33 
Atsijungęs
Šviežias

sveiki visi,

visu pirma sorry, kad prisiregistravau paskutine akimirka :oops:

Esu Darius 31 metai.buschkrafte naujokas, bet labai uzsikabliavau pamates per Discovery Bear Grylls'o "Zmogus pries gamta"
Jusu puslapi man prirode draugai, zinodami, kad tuo labai domiuosi. Tik beda, kad ne viska spejau pamatyt jusu puslapyje. Labai saunu matyt tokius iniciatyvius zmones. Labai noriu sudalyvaut saskrydyje ir tikuosi pavyks prisijungti.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Spa 27 22:19 
Atsijungęs
Šviežias

Sveiki!

Mano vardas - Jaunius.Esu 42m.mokytojas.Bushcrafte esu totalus naujokas,bet šis dalykas, padedantis kritinėse situacijose suvokti ko esi vertas
ir ko yra verti žmonės,esantys šalia,mane užvaldė,kuomet išvydau survival laidas per discovery kanala.Prie to,žinoma,prisidėjo ir bushcraft.lt
Tikiuosi šiame forume rasti nemažai įdomios informacijos,daug ko išmokti ir ,žinoma,ateity sudalyvauti su bendraminčiais įvairiuose žygiuose ar šiaip jau gyvuose pokalbiuose prie geros arbatos su traškučiais...
Linkiu visiems gražių idėjų išsipildymo!

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Lap 01 00:51 
Atsijungęs
Pradedantysis stovyklautojas

Sveiki,

Mano vardas - Rokas. Man 20, antrus metus studijuoju Vilniuje teisę, o šiaip esu iš Žemaitijos, Telšių. Kelionės kažkur į gamtą, kur akys veda visada daugiau ar mažiau sukasi mano galvoje, o ypač šios mintys suaktyvėja, kai tenka dauuuuuug valandų praleisti prie "igyvenimo civilizacijoje", t.y. tesės knygų :) Bushcraftu susidomėjau dar būdamas 12 klasėje, kai berods rugsėjo mėnesį pažiūrėjau "Atgal į gamtą". Tada kilo idėja po baigiamųjų egzaminų "išeiti į gamtą" pačiam :) Iki toliai buvo tekę pabūti Slovakijos tatruose, Pranzūcijos, Austrijos alpėse, tačiau šį kartą nebenorėjau jokių grupių, vadovų ir milijono žmonių. Tada pradėjau domėtis, skaityti įvairius blog'us, žiūrėti youtube ir tt. kol galiausiai atėjo vasara, baigėsi mokslai ir ramiai susikrovęs didžiulę kuprinę anksti iš ryto iškeliavau/ištranzavau po Lietuvą. Iššūkiai užgrūdina, grįžau praktiškai kitas žmogus, kas labai atsiliepė ir paprastame gyvenime, supratau, ko esu vertas, pradėjau kitaip žiūrėti į mane supančius dalykus. Tikiu, kad daugelis pajutote kažką panašaus ;)
Nuo to laiko, nusprendžiau leistis į tokias keliones per kiekvienas atostogas, praėjusią vasarą su draugu tranzais iš Telšių leidomės į Laplandiją :) Dabar sėdėdamas savo ankštam bendrabučio kambarėly dažnai mintimis parkeliauju namo, atsidarau savo įrangos spintą, paimu batus, nupučiu dulkes, nuvalau, sutepu batų tepalu, tada paimu peilį, tvirtai suimu, pažiūriu kaip blizga geležtė ir tt... :)
Tai tiek, iki pasimatymo ;)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Prisistatymai
StandartinėParašytas: 2011 Lap 23 10:02 
Atsijungęs

Sveiki, gerbiamieji :)

Esu Povilas, 28 metai, iki praeitų metų spalio mėnesio - vilnietis (gimęs ir augęs), o šiuo metu klaipėdietis (darbuojuosi čia). Pagal išsilavinimą - statybos inžinierius - konstruktorius (projektuoju pastatų konstrukcijas). Bushcraft'u (ir kitais panašiais dalykais) susidomėjau prieš gerus 3 - 4, o gal ir daugiau metų (potraukį išlėkt į miškus ir, kaip čia kažkas minėjo, eiti kur akys užmato jaučiau jau ilgiau ;) noras buvo - beliko tik išmokti tuose miškuose nepražūti ;) ).
Kai youtube aptikau šio meno žinovų (nepabijokim to žodžio - korifėjų :D ) kanalus / filmukus, visus pradėjau godžiai žiūrėti, mokytis teoriją, pradėjau rinkti šiokių tokių įrankių kolekciją (kaip matote - istorija labai panaši kaip ir daugumos ;) )...
Ir galų gale atradau šį puikų blog'ą / forumą :dance: Linkiu jam augti, vystytis - pasižadu viskuo kas mano jėgose prie to prisidėti :)

Pagarbiai,
Povilas M.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Lap 23 22:09 
Atsijungęs
Šviežias

Sveiki, pagal išsilavinimą esu technologijų pedagogas, nors dirbu ne visai tokį darbą - vaikų globos namuose. Man 30 metų. Pirmą naktį palapinėje praleidau būdamas gal 7 metų, o jau prieš tai visus savaitgalius tėvas vesdavosi stovyklauti visus kiemo vaikus. Nuo pirmos nakties palapinėje, taip ir kurdavom su draugais planus, kaip priprašyti kuo daugiau žygių į gamtą. 10 metų jau stovyklaudavom be tėvų. Stovyklavimo vietos neįsivaizduotu be vandens telkinio, todėl mėgstu žvejybą, žygius upėmis. Anksčiau plaukdavom upėmis gumine valtimi, dabar esu įsigijęs baidare. Prieš 5 metus atradau dar vieną aistrą - motociklus (aišku enduro tipo). Motociklai nukonkuravo žvejybą, dabar dažniau žvejoju žiemą. Taigi mano hobis - viskas, kas susiję su gamta.
P. s. kadangi visi mano draugai - turistai išvyko į užsienį, džiugu iš jūsų puslapio sužinoti, kad aš ne vienas toks, kuriam nerūpi laisvalaikiu ,,smirdėti" mieste ;)
Ir dar ne į temą: Justai, kadangi tu statybos inžinierius, ar nusimanai, ką apie šiaudų ir molio namus??? :roll:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Lap 24 18:25 
Atsijungęs
Buškrafteris
Vartotojo avataras

Aloha!
Aš Rokas ( ne Žilinskas ), man 22 m., grynakraujis kaunietis, tik neišsigąskit - ne "gezas" :lol:
Dirbu apsaugoj, taip pat tarnauju krašto apsaugos savanorių pajėgose
Bushcrafteris iš manęs ne koks, kaip sakant pradedantysis pagal žinių bagažą, bet visad tiko ir patiko gamta, progai pasitaikius būtinai lekiu į gryną orą, nemėgstu miesto.. :) Neseniai pradėjau rimčiau domėtis gyvenimu gamtoje, ir atradęs šį puslapiuką apsidžiaugiau, tikiuosi smarkiai patobulėt su jūsų pagalba, žiniomis.
Hobiai... karyba, dviračiai, slidinėjimas, airsoftas, autosportas... ir dar visokių... iš egzotiškesnių: burlentės (nebūčiau patikėjęs, kad čia įklimpsiu... ), dar neseniai išbandžiau laipiojimą uolomis, tikrai super, jau galvoju abonementą įsigyt, o ir padės žiemą neapsileist :)
Pradžiai tiek, linkiu šiai gana "jaunai" bendruomenei sėkmingai plėstis ir linkiu kantrybės bushcrafto vilkams, bei būti tolerantiškiems naujokų atžvilgiu, nes kvailų bei aptartų kelis kart klausimų bus ir ko gero forumui augant tik daugės :lol:
Iki !

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Gru 04 19:21 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Sveiki,
Esu Tomas, man 30 metų, baigiau geologiją, šiuo metu dirbu aplinkosaugos srityje. Šį puslapį radau visai neseniai ieškodamas info apie dujines virykles.Nuoširdžiai prisipažinsiu, kad tikrai nustebau suradęs tokį psl + forumą su tiek info lietuvių kalba. Supratau, kad kai dirbau geologų laukuose, gręžiant gręžinius, ypač žiemą labai daug bushcraftinom tik tuo metu nežinant šio termino aš tai vadinau darbu :lol:. Perskaičius formumą vėl atgijo noras lėkt gamton, su gera ir įdomia kompanija. Deja bet paskutiniu metu žygius buvau apleidęs, kitaip tariant supižonėjęs :oops: Visgi du vaikai iš kurių mergaitei daba tik 5 mėn kolkas sąlygoje tai, kad dažniausiai su šeiam poilsis vyksta sodybose.....Bet manau laikas man jau gryžti iš sodybų ir pirtelių į naturali/laukinę gamtą.... Iki susimatymo žygiuose!

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Gru 21 11:06 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Sveiki,
prisistatau - Marius. 26 m. Kilmės šalis - Kaunas; vaikystė - Panevėžys; darbas - Vilnius, Panevėžys, Kaunas. Pagal išsilavinimą - statybos inžinierius, pagal pašaukimą - klajoklis. Apie terminą "bushcraft" sužinojau... užvakar, šiame netyčia atrastame saite. Pasirodo, tai yra tas žodis, kuris apibūdina TAI, kuo domiuosi nuo mažens. Nuo ko viskas prasidėjo tai tiksliai ir neprisimenu, gal nuo tada kai tėvas pirmokėliui padovanojo sulenkiamą peilį, įdavė į rankas bambukinę meškerę ir pastatė ant akmens paupyje, kad nesimaišyčiau sodo namelio statybose :)
Pomėgiai: žvejyba, baidarė (nemaišykite su "alcotrip'ais"), kelionės pėsčiomis, mėgėjiška gamtos fotografija ir viskas, kas susiję su anksčiau išvardintais.
Požiūris: realistas.
Filosofija: "duobę reikia kasti PRIEŠ".

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Gru 21 13:02 
Atsijungęs

Teplius rašė:
Sveiki,
prisistatau - Marius. 26 m. Kilmės šalis - Kaunas; vaikystė - Panevėžys; darbas - Vilnius, Panevėžys, Kaunas. Pagal išsilavinimą - statybos inžinierius, pagal pašaukimą - klajoklis. Apie terminą "bushcraft" sužinojau... užvakar, šiame netyčia atrastame saite. Pasirodo, tai yra tas žodis, kuris apibūdina TAI, kuo domiuosi nuo mažens. Nuo ko viskas prasidėjo tai tiksliai ir neprisimenu, gal nuo tada kai tėvas pirmokėliui padovanojo sulenkiamą peilį, įdavė į rankas bambukinę meškerę ir pastatė ant akmens paupyje, kad nesimaišyčiau sodo namelio statybose :)
Pomėgiai: žvejyba, baidarė (nemaišykite su "alcotrip'ais"), kelionės pėsčiomis, mėgėjiška gamtos fotografija ir viskas, kas susiję su anksčiau išvardintais.

bet tai kiek inžinierių prijaučiančių bushcraft'ui :D gražu žiūrėt...

sveikas prisijungęs :text-welcomewave:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Gru 21 19:17 
Atsijungęs
Patyręs Buškrafteris

Teplius rašė:
Sveiki,

Panevėžietis (šiek tiek), fotografija ir kelionės pėsčiomis - turim kažką bendro :). Jei būsi kada Panevėžy, brūkštelk žinutę.

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 63 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: