bushcraft.lt

Menas išgyventi gamtoje
Dabar yra 2023 Gru 11 16:59

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 269 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Tinkamiausias miegmaišis
StandartinėParašytas: 2023 Rgp 25 13:52 
Atsijungęs
Bušmenas
Vartotojo avataras

99 EUR ...
Čia kaip suprantu muitas+ siuntimas+pvm?
Bo tai vien muitas tai tik 3,7 proc turėjo būt (muitinės kodas 9404300000, jei ant greito gerai radau). Va 21 proc. pvm nuo bendros sumos su siuntimu jau nemalonu.

Šiaip (ateities kartoms) Rockfront sukalbama liaudis ir su jais galima susitarti, tik va reik žinot ko paprašyt. ;)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2023 Rgp 26 20:37 
Atsijungęs
Buškrafteris

starka rašė:
kai gausi, parašyk atsiliepimus ir kokią mini apžvalgą su foto. Įdomu. Būnant pas juos šaly, reiks atsisiųsti vietoje, ir tada atsivežti čia :)

Rytoj atsiimsiu iš pašto.

Ir.. kas tada..? Eit ir miegot? Baisu :D .

Miegot bandyt su drabužiais ar be?

Naudot ~kelių milimetrų milimetrų paraloninį su blizgučiu kilimėlį hamake užteks? Kaip suprantu miegmaišio apačia susispaudžia ir dėl to mažėja šilumos sulaikymas..?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2023 Rgp 28 13:54 
Atsijungęs
Patyręs Buškrafteris
Vartotojo avataras

bent jau koks įspūdis tik iš žvilgsnio. Kokia kokybė, medžiagos ir pan.
Kad pūkai laikys šilumą, tai faktas (jei jie išsipus)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2023 Rgp 28 15:12 
Atsijungęs
Bušmenas
Vartotojo avataras

Aš turiu jų quiltą "ROCK FRONT 350 Pro Ultralight down quilt" Toks pavasarinis rudeninis daiktas, vasarą man su juo karšta, nors būna naudoju.
Aplink +5 yra jo patogaus naudojimo riba normaliems žmonėms. Tai man tarp +15 ir+7 pats gazas.

Aš tai žinot... Pūkinės kojinės, pūkiniai kapišonai, žieminiai kilimėliai ... Nu šaltmirys aš :D Tai sunku pagal mane spręst, bet su visais burtais prie +5 miegojau labai gerai gerai.
Spėju normalus žmogus iki minusinių tep labai nesuvargtų.

Mežiaga ok. Pasiuvimas geras. Pūkai nelenda. Išsipučia normaliu greičiu kaip ir turi būt. Medžiaga kažkiek atstumia drėgmę (su kondensatu tvarkosi ok).

Paklodės skyrius pagalvei mane biesina (prie quilto galima prisegt paklodę - yr užtrauktukai, vėsesniu metu naudojau), turi jie paprastesniems modeliams fainesnių paklodžių, tokių kur tik kišenė pagalvei, o ne atskira "atauga". Nukirpsiu aš jaučiu tą nesąmonę kada susinervinęs. Ai ir jei kas quiltą imsit, tai iškart tvirtinimo gumeles nusipirkit (naudojimui kaip quilkt ir underquilt hamakui yra atskiros gumelės).

Talkless- eini ir miegi. Nieko baisaus ;)
Jei naudosi dabar užteks ir tokio kilimėlio hamake, nes jis daugiau nuo vėjo bus- naktim žemiau 12 nelabai krenta, tai termoizoliacijos bus pakankamai.
Dar labai vasariškos temparatūros ;)
Aš paprastai su rūbais miegu, nors rekomenduojama tik su termoapatiniais.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2023 Rgp 28 17:58 
Atsijungęs
Buškrafteris

Kykas rašė:
nors rekomenduojama tik su termoapatiniais.

"Jezusmarija" dar reik kažką pirkt.. :roll: :D .

Kaip tuos termoapatinius išsirinkt? "Beleką" ir gerai? Tipo kažką tokio: https://www.zvejys.lt/apranga/termo-apa ... e-gray-lt/ ?

Tokį turbūt galėsiu naudot ir žygiams žiemos metu, ne tik miegant pavas-vasar-runderį hamake..?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2023 Rgp 28 18:04 
Atsijungęs
Buškrafteris

starka rašė:
bent jau koks įspūdis tik iš žvilgsnio. Kokia kokybė, medžiagos ir pan.
Kad pūkai laikys šilumą, tai faktas (jei jie išsipus)

Nelabai sugebėsiu kažką pakomentuoti dėl kokybių ir panašiai... Neturiu nei su kuom lyginti nei patirties...

Kol kas "kliuvo" tik gan mažoka vidinė kišenė. Telefonas tilps, dar gal su nedideliu prožektoriuku, bet pvz jei užsinorėčiau prieš miegą el. skaityklę paskaityt, tai ji jau ten nebetilps. Na telefonas su nedideliu powerbanku telpa, tai turbūt to ir gana...

Laikau dabar miegmaišį visiškai laisvą, net ne laikymo maiše. Sakau, gal tegul atsigauna po ilgos užstrigimo kelionėj ir muitinėj...

O tai žygyje nešant suspaustą, reiktų turbūt palaikyt kažkiej jį irgi visiškai laisvą prieš gulantis? Jei išskleisi ir iš karto atsigulsi turbūt ir nekas bus?

Tiesa, prie miegmaišio buvo ukrainietiška lyg naudojimo instrukcija. Gerai būtų jei pridėtų ir tarptautinė anglišką...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2023 Rgp 30 10:40 
Atsijungęs
Bušmenas
Vartotojo avataras

Termoapranga, gal nevisai tokia :)
Čia tokia žvejams skirta kai nedaug judi ir labai šalta.
Specialiai tik miegojimui tai gal nepirk ;)
Aš su plonu termoviršum praktiškai visada žygelyje būnu, o kelnes naudoju tik žiemą miegojimui, bet iš principo dzin, tiesiog prie nuogo kūno miegmaišis nelabai malonus bus ir nuo prakaito ar purvinų drabužių purvinsis, o skalbti miegmaišį labai nerekomenduojama. Bet kokia švari apranga su kuria tu jautiesi gerai yra tinkama miegui. Termoapatinių yra daug gamintojų už įvairias kainas. Dabar aš naudoju bėgikams skirtą iš decathlon pigią kažkokią, seniau thermowave kažką iš pigių serijų naudojau (realiai sintetika arba miksas su merino vilna reikalinga, aš labiau sintetiką mėgstu- greičiau džiūva, merino ilguose žygiuose gerai, nes ilgiau nesmirda, bet ne tokia patvari kaip gryna sintetika)...

Kokio dydžio ten kišenė tau rūpėt neturi išvis- per visą karjerą aš ją naudojau gal 1 kartą, kai kažkokiam miesto parke miegojau ir buvo neramu kad piniginę su dokumentais kažkas privatizuos.
Dar galima kur kalnuose kai jau labai blogai į ją dokumentą įsidėt, kad kūną lengviau atpažint būtų :mrgreen:
Realiai dzin yra ji ten ar ne, aš daiktus kas turi nesušalt tiesiog į miegmaišį sumetu ir nuspiriu kur nemaišytų. Gal kas kada ir naudoja tas kišenes, bet ne aš.

Prieš einant miegot miegmaišį paklok prieš 20-30min jis tada gerai išsipūs ir bus ok, anksčiau nereikia, nes jei drėgnas oras (lietus rūkas ar šiaip nakvoji kur prie vandens telkinio) tai teoriškai miegmaišis gali kažkiek tos drėgmės prigert. Nors turint galvoj koks audinys ir koks pūkas tai pergyvent ten labai ir su laikrodžiu stovėt prie miegmaišio tikrai nereik.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2023 Rgp 30 13:50 
Atsijungęs
Buškrafteris

Kykas rašė:
Dabar aš naudoju bėgikams skirtą iš decathlon pigią kažkokią,

Kažkas panašaus į tai?

https://www.decathlon.lt/lt/vyriski-apa ... ID=4271636

https://www.decathlon.lt/lt/vyriski-apa ... ID=4271462

Na juos turbūt galėsiu panaudot ir šiaip žygiuose vėsesniu oru...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2023 Rgp 30 15:55 
Atsijungęs
Buškrafteris

Gavau anglišką naudojimo instrukciją, prikabinau prie post'o. Siuntoje buvo tik ukrainietiška...

Prikabinti failai:
Rock Front Intructions.jpg
Rock Front Intructions.jpg [ 160.24 KiB | Peržiūrėta 311 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2023 Rgs 01 15:31 
Atsijungęs
Bušmenas
Vartotojo avataras

Kažkas panašaus, tik aš mėgstu labai lengvas jas (tikslas kad kuo geriau "nuvest prakaitą nuo kūno), šiluma kiti sluoksniai rūpinasi.
žygiuose aš ploną termūškę (viršų) praktiškai visada dėviu.

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 269 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: