bushcraft.lt
http://www.bushcraft.lt/forumas/

Katiliukas
http://www.bushcraft.lt/forumas/viewtopic.php?f=13&t=16
Puslapis 310

Autorius:  Justas [ 2012 Kov 23 15:27 ]
Pranešimo tema:  Re: Katiliukas

simas rašė:
p.s. siulau sia kaptuve https://aic.lt/kelioninae-keptuvae-mil- ... _2655.html. Visai neseniai atsirado, tai įsigyjau. Geras daiktas. :dance: :dance: :dance: :dance:


Teflono danga atlaiko maksimum iki 300 laipsnių, kepant ant laužo galima lengvai perkopti tą temperatūrą ir valgysite maistą su teflonu :) Kepant ant dujinės viskas ok :)

Autorius:  stafass [ 2012 Kov 23 15:53 ]
Pranešimo tema:  Re: Katiliukas

Kažkur teko skaityti, kad jei teflonas subraižytas, tai geriau išmesti tokį rakandą, nes gaminant išsiskiria kažkokios negeros medžiagos, gal kas tiksliau žinote ar tai tiesa ir etc.?

Autorius:  simas [ 2012 Kov 23 18:30 ]
Pranešimo tema:  Re: Katiliukas

Kokia būtų jūsų nuomonė apie ta aliuminį 3 l katiliuką http://www.vedrana.lt/puodai_keptuves_katiliukai/. :idea: :idea:

Autorius:  Turistasas [ 2012 Kov 23 23:01 ]
Pranešimo tema:  Re: Katiliukas

Mano tokia - tai ne anoduoto aliuminio katilas - lengvai braižysis, pakankamai svils (prie apibraižyto paviršiaus) ir kaip jau buvo diskutuota aliuminio į maistą priterš :)
O šiaip jei grupei gamint - tai kodėl gi ne. Katiliukas, kaip katiliukas - žiūrint kokia kaina, na ir realybėj pažiūrėt - kokio ten storio aliuminis.
Savo ankstyvoj jaunystėj tampiausi puoda aliumininį visai grupei - užkniso juodai, pastoviai purvina-suodina, šlapią nepatogiai į kuprinę besipakuojantį temptis reik, na ir pastoviai ragint, kad kas makaronus pabaigtų, nes susipakuot nori... Tad gal geriau tegu draugas nusiperka arba padovanok :D

Autorius:  Justas [ 2012 Kov 23 23:11 ]
Pranešimo tema:  Re: Katiliukas

Turistasas rašė:
Savo ankstyvoj jaunystėj tampiausi puoda aliumininį visai grupei - užkniso juodai, pastoviai purvina-suodina, šlapią nepatogiai į kuprinę besipakuojantį temptis reik, na ir pastoviai ragint, kad kas makaronus pabaigtų, nes susipakuot nori... Tad gal geriau tegu draugas nusiperka arba padovanok :D


čia tiesa :) bet kai parodai gerą pavyzdį turi katiliuką už visus, tave už tai gerbia daugiau, nors ir neparodo :)

Autorius:  simas [ 2012 Kov 24 11:17 ]
Pranešimo tema:  Re: Katiliukas

Taip, reiks padovanot draugui. :mrgreen: :mrgreen: :D :D

Autorius:  donatas_s [ 2012 Kov 26 10:44 ]
Pranešimo tema:  Re: Katiliukas

stafass rašė:
Kažkur teko skaityti, kad jei teflonas subraižytas, tai geriau išmesti tokį rakandą, nes gaminant išsiskiria kažkokios negeros medžiagos, gal kas tiksliau žinote ar tai tiesa ir etc.?


Būtent to paties teflono medžiagos lengviau išsiskirs ir žemesnėje nei 300 laipsnių temperatūroje, o dažnu atveju po teflonu yra grynas aliuminis, apie ką vėl buvo kalbėta prieš tai.

Bet čia vėlgi, reik mąstyti logiškai, jei nebijai "prisivalgyti" aliuminio, "padauginti" gliutomatų iš pirktinio maisto, tai tikrai niekas neatsitiks ir nuo teflono, jei kasdien vien tiek iš tos keptuvės gaminto maisto nevalgysi.

Autorius:  buba [ 2012 Bal 14 18:46 ]
Pranešimo tema:  Re: Katiliukas

Šiandien išbandžiau šį katiliuką http://www.bushcraftstore.lt/lt/puodeli ... minis.html , šiaip su juo lyg ir viskas gerai bet....
Kai jį nusipirkau, jis buvo išteptas "salidolu" ar kažkokiu panašiu tepalu. Aš jį gerai išploviau po karštu vandeniu, berods du kartus :), iššluoščiau popieriniu rankšluoščiu, po keliu dienų nusivežęs į sodą pripyliau vandens ir virinau ant laužo. Po viso šito maniau , kad jis naudojimui paruoštas ir tepalo kvapo lyg nesijautė. Bet šiandien, kai išviriau jame sriubą ir paragavau, skonis man pasirodė kiek įtartinas, nes jaučiau to nelemto tepalo kvapą, tiesa nestiprų.
Noriu paklaust, ką jūs darote tokiais atvejais, jei tokių pasitaiko?
P.S. Aš suprantu, kad sekantį karta jau gal būt viskas bus tvarkoj, bet visgi kaip ruošiat naujus indus naudojimui?

Autorius:  Justas [ 2012 Bal 14 19:50 ]
Pranešimo tema:  Re: Katiliukas

buba rašė:
Šiandien išbandžiau šį katiliuką http://www.bushcraftstore.lt/lt/puodeli ... minis.html , šiaip su juo lyg ir viskas gerai bet....
Kai jį nusipirkau, jis buvo išteptas "salidolu" ar kažkokiu panašiu tepalu. Aš jį gerai išploviau po karštu vandeniu, berods du kartus :), iššluoščiau popieriniu rankšluoščiu, po keliu dienų nusivežęs į sodą pripyliau vandens ir virinau ant laužo. Po viso šito maniau , kad jis naudojimui paruoštas ir tepalo kvapo lyg nesijautė. Bet šiandien, kai išviriau jame sriubą ir paragavau, skonis man pasirodė kiek įtartinas, nes jaučiau to nelemto tepalo kvapą, tiesa nestiprų.
Noriu paklaust, ką jūs darote tokiais atvejais, jei tokių pasitaiko?
P.S. Aš suprantu, kad sekantį karta jau gal būt viskas bus tvarkoj, bet visgi kaip ruošiat naujus indus naudojimui?

Visad yra gelbėtoja soda ir bulbų lupynos..., išvalys viską ... į norimą išvalyti indą pripili šiek tiek vandens, sodos, ir bulvių lupynų iki pusės indo, uždarai ir kratai kol rankos pavargsta, tada pakartoji viską ir turi būti ledas ;)

Autorius:  buba [ 2012 Bal 14 20:11 ]
Pranešimo tema:  Re: Katiliukas

Justas rašė:
buba rašė:
Šiandien išbandžiau šį katiliuką http://www.bushcraftstore.lt/lt/puodeli ... minis.html , šiaip su juo lyg ir viskas gerai bet....
Kai jį nusipirkau, jis buvo išteptas "salidolu" ar kažkokiu panašiu tepalu. Aš jį gerai išploviau po karštu vandeniu, berods du kartus :), iššluoščiau popieriniu rankšluoščiu, po keliu dienų nusivežęs į sodą pripyliau vandens ir virinau ant laužo. Po viso šito maniau , kad jis naudojimui paruoštas ir tepalo kvapo lyg nesijautė. Bet šiandien, kai išviriau jame sriubą ir paragavau, skonis man pasirodė kiek įtartinas, nes jaučiau to nelemto tepalo kvapą, tiesa nestiprų.
Noriu paklaust, ką jūs darote tokiais atvejais, jei tokių pasitaiko?
P.S. Aš suprantu, kad sekantį karta jau gal būt viskas bus tvarkoj, bet visgi kaip ruošiat naujus indus naudojimui?

Visad yra gelbėtoja soda ir bulbų lupynos..., išvalys viską ... į norimą išvalyti indą pripili šiek tiek vandens, sodos, ir bulvių lupynų iki pusės indo, uždarai ir kratai kol rankos pavargsta, tada pakartoji viską ir turi būti ledas ;)

Justai, tu rimtai? Maniau kad virint reiks su kokiom nors priemonėm, o čia kratyt ir dar su bulvių lupenom :D. Tiesa sakant dėl sodos ir pačiam buvo "dašilę", bet pamaniau, kad užteks paprasta vandenį pavirint-deja deja....
O dėl tavo patarimo, jei nejuokauji, tai būtinai juo pasinaudosiu. Ačiū.

Puslapis 310 Visos datos yra UTC + 2 valandos
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/