Kiaušinienė ant akmenų

Tęsiame temą apie maisto kepimą ant akmenų, prieš tai parodėme reportažą apie bulvių traškučius keptus ant lauže įkaitintų akmenų, dabar ant tų pačių akmenų kepame kiaušinį.

Facebook Twitter

Kategorijos: Maistas | Žymos: , .

10 komentarų

  1. piktas ziurovas:

    nu pagaliau

  2. Besarmatis:

    Atgal į lukštą? Juokaujat? Žmones pamokėt kaip salmoneliozę pasigaut. Norint pilnai sunaikinti salmoneles reiktų lukštą gerai pavirt ir tik tada naudot. Bet jau tuomet geriau virtą valgyt.

  3. Tomas:

    Kazkada rodytas kiausiniu kepimas prakrapscius skylute lukste ir kepimas prie zariju, man pasirode patrauklesnis…. :)

    • Marius:

      Gal ir atrodo gražiau, bet gerokai sudėtingiau – reikia sugebėti nutaikyti temperatūrą. Mums patiems pavyko tik iš kokio trečio karto, nes visi kiti kiaušiniai susprogo. Potencialiai maisto gadinimas, jeigu preciziškai nesilaikoma temperatūrinio režimo.

      • Besarmatis:

        Paimkit samanų ar kiminų gabalą ir į jį įvyniokit kiaušinį su skylute. Po to galit tiesiai į laužą ar ant žarijų dėt. Itin maža tikimybė, kad sprogs. Skanaus :) Galit ir video padaryt, kad visi žinotų.

  4. gidme:

    Kaip sakoma: iš didelio rašto išėjo iš krašto. Šūdo dar nebandėt kept?

  5. Tomas:

    gidme, nesigadink savo nuotaikos ir eik geriau i koki delfi paskaityti, ten tavo komentarai labai laukiami :)

  6. Iš principo tikra tiesa, kad salmonelės bakterijos būna kiaušinio lukšto išorėje, todėl jį gerai nuplovus ar kitaip dezinfekavus, užsikrėsti tikimybė labai maža.
    Tačiau yra vienas bet, yra tokia Salmonella enteritidis kuri gali būti ir sveiko kiaušinio viduje, nes į jį gali patekti dar prieš susiformuojant kiaušinio lukštui. Tad bent jau aš, kiaušinio lukštą taio pat pakaitinčiau prieš naudojant jį kaip lėkštelę.

  7. Gediminas:

    Man asmeniškai labiau patiko kepti lukšte su skylute nors ir trys iš keturių susprogo :) Reikės pamėginti su kiminais…

Komentuoti: Besarmatis Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


*