Nemokama gertuvė iš degtinės butelio

Tiesiog panaudojome išmestą tuščią aliuminį daniškos degtinės butelį ir šampano kamštį. Rezultate gavosi netgi puiki, lengva ir patvari, universali aliuminė gertuvė.

Facebook Twitter

Kategorijos: Pasidaryk pats | Žymos: , , .

20 komentarų

  1. norbis:

    Geras video :) Prašau dažniau įkelkit ką nors :)

  2. Ramūnas:

    Vienas pastebėjimas,vidus ir padengtas kažkuo,prieš kaitinant jį reikėtų pašalint.

    • Marius:

      Yra du variantai – vienas – išdeginti (palaikyti ir pavartyti tuščią butelį ant ugnies) ir paskui kokiu vieliniu šepečiu iššveisti. Kitas – virinti pilną butelį ne ant itin stiprios ugnies – vanduo viduje neleis dangai išsilydyti.

  3. Galima butu is skarbonkes pasidaryt neilgam laikui, bet butu ne tokia gera ir ilgalaike:)

  4. Tautvydas:

    O kuriems galams ismetineti originalu kamsti ir nuimti plastiko sriegi? Mano nuomone gertuve skirta skysciams kurie geriami tiesiai is jos. Jei planuoji skyscius sildyti ar virinti tam yra skirti katiliukai ir pan.

  5. Laukinis:

    Bushcrafteriai… Cia liga ar siaip is neturejimo ka veikt ? Nepykit vyrai, bet is sono normaliems zmones atrodot juokingai :)

  6. Tautvydas:

    Na Jus nesupykit, bet mano nuomone, kaip jau ir minejau anksciau, gertuve yra skirta skysciams transportuoti ir tiesiogiai arba netiesiogiai juos naudoti. Visi skysciai kurie skirti kaitinti ir virinti, mano nuomone turi buti kaitinimi ir virinami katiliuke ar kitame tam reikalui pritaikytame inde. Taigi „danzke“ gertuve neturi buti „kastruota“. Gamintojai jau pasirupino, kad panaudojus ju produkta, tara galima is karto naudoti kaip gertuve :)

    • Aš irgi:

      pritariu. Naudoju iškart išgėręs puikią degtinę. Nesuprantu, kad reikia gadinti butelį ir dar apsunkinti save kažkokiu kamščiu, kuris neaišku ar sandariai laikys.

      • Drįsčiau nesutikti su jūsų nuomonėmis argumentuodamas į tai kad medinis kamštis laikys kur kas geriau ir kur kas ilgiau ir sandariau negu plastmasinis originalusis variantas, kadangi kamštis sąveikaujant su drėgme plėsis (vynas užkimštas kamščiu išstovi tūkstančius metu), o plastmasinis variantas yra skirtas vieną kartą atsukti ir užsukti, laikui bėgant t.y. po kokių 50 kartų, o jei dar ir papuls nešvarumų (pvz: smėlio ar žemių, gal ir maisto likučių) sriegis išsimals ir taps nesandarus.

        • Tautvydas:

          Šiaip argumentai skamba logiškai, tačiau užmetus akį į gertuvių pasiūlą rinkoje, tiek profesionalių turistinių, tiek karinių, neteko nei vienos matyti su mediniu kamščiu. Ypač pažiūrėjus ši video galima susidaryti nuomonę, kad plastikas gan tvirtas. Kas dėl du viename, tada sutinku, logiška gertuvę naudoti kaip kaitinimo indą, idant taupant vietą ir svorį.

  7. virmas:

    soory,bet man rodos cia tuscias reikalas,kazko noretusi praktiskesniu patarimu…

  8. Prašau daugiau ką nors įkelkit

  9. Vaidas:

    Sveiki. Labai praktiškas patarimas! :)

  10. Oo:

    Naudoju gertuvę su originaliu kamščiu jau trečius metus kasdien, visa aplamdyta bet laiko sandariai, galėčiau net foto įklet jei būtų kur. O dėl funkcionalumo kaitinti, tai tikrai nepatogu būtų, geriau jau skardinėje kokioje konservų kaitinti. Bet iš esmės, tai kiek sveria mažas katiliukas? Man atrodo vis vien nepraktiška taip daryti, nes nepritaikyta net pati forma virimui, juoba gertuvės kakliukas siauras, tad nebus patogu kažką įmesti į vidų, ką ruoįiesi virti. O jei užsikaisti tik vandeniui, tai juk iš kažko reikės valgyti, tai indas vienaip ar kitaip papildomai, todėl patogiau katiliuke ir virti ir valgyti, imho.

  11. Vilius:

    Manau reikia naudoti originalu kamštį tik jį pritvirtinti virvele kad nepasimestų. O skystį laiko ne sriegis o tarpine kuria galima lengavai pkeisti. Aš padariau taip. http://postimage.org/gallery/62avr8s0/
    Ir butelį naudoti vandeniui arba degtinei o ne kaitinimui :)

Komentuoti: justas Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


*