Žuvies išsaugojimas karštą vasarą – sūdymas

Karštą vasaro dieną sugautos nedidelės ir vidutinio dydžio žuvys, net ir laikomos skiautėje vandenyje gali greitai nudvėsti ir per keletą valandų sugesti, jei nesiimsite jų doroti, saugoti šaldytuve ar šaltame rūsyje. Stovyklaujant dažniausiai nei šaldytuvo, nei rūsio šalimais, tikriausiai, nerasite ir jei negalite žuvų suvartoti iškart, laimikį gali tekti išmesti. Kad netektų veltui švaistyti laimikio, sugautas žuvis, kurių nespėjate suvartoti galite sūdyti stovyklavimo sąlygomis ir taip išlaikyti ilgesnį laiką. Svarbiausias ingridientas sūdymui kurio reikės, savaime suprantama, yra druska, visą kita nesunkiai galite adaptuoti.

Facebook Twitter

Kategorijos: Gamtos gėrybės, Maistas, Video | Žymos: , , .

2 komentarai

  1. Nebūtina žuvies sūdyti ir užkasti, į maišelį įdėjus daug dilgelių ir tarp jų žuvį, jinai tikrai nesuges ir stovėdama saulėje 2 dienas (esu išbandęs).

  2. Kodėl Antanas daugiau nebekuria video , kažkaip dingo jis .

Komentuoti: Edgaras Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


*